Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.
Rețetă Plăcintă cu unt și merișoare SUA
Aluat fraged cu unt și merișoare dulci-acrișoare SUA. O explozie de gusturi într-o plăcintă clasică americană, care de altfel este simplu de preparat. Merișoarele sunt pline de vitamine și le poți savura într-un desert delicios!
Rețetă propusă de Pașoi Cooks.
Mod de preparare Plăcintă cu unt și merișoare SUA
- Pentru aluat, mixează totul la robot până se formează o bilă, pe care apoi frământ-o foarte puțin. Pune 30 de minute la rece.Aluatul se poate face și manual: rade untul, pe care îl freci cu zahăr și adaugă celalalte ingrediente. Frământă până se încorporează și se formează o bilă.
- Cât stă aluatul la rece, ocupă-te de umplutură: într-un bol amestecă merișoarele cu zahărul, vanilia, sucul de portocale și amidonul.
- Preîncălzește cuptorul la 180° fără ventilație și pregătește forma de tartă, pe care o ungi cu unt (diamentru 28 cm).
- Împarte aluatul în 2. Cât formezi baza tartei, cealaltă jumătate păstreaz-o la frigider. Înfăinează suprafața de lucru și întinde prima foaie. Apoi, cu ajutorul sucitorului, ridică foaia și așaz-o în formă (trebuie să fie puțin mai mare decât forma). Aranjează aluatul prin presare, mai ales marginile și taie excesul. Înțeapă baza cu furculița. Pune tava la congelator.
- Pregătește și a doua foaie. Poți alege să tai fâșii ca să formezi un model sau poți pune foaia direct deasupra, cu mențiunea să faci un x în mijloc pentru a ieși aburul.
- Scoate tarta de la congelator, pune umplutura (fără excesul de lichid), nivelează și aranjează fâșiile/foaia deasupra. Taie excesul și securizează fâșiile.
- Unge cu ou și pune la congelator pentru 10-20 minute. Pasul acesta este important pentru a-și păstra forma.
- Coace pentru 40-45 de minute, lasă să se răcească, iar apoi taie plăcinta. Poftă bună!