Rețetă Plăcintă cu unt și merișoare SUA

Andreea Pașoi

Aluat fraged cu unt și merișoare dulci-acrișoare SUA. O explozie de gusturi într-o plăcintă clasică americană, care de altfel este simplu de preparat. Merișoarele sunt pline de vitamine și le poți savura într-un desert delicios!

Rețetă propusă de Pașoi Cooks.

Mod de preparare Plăcintă cu unt și merișoare SUA

  1. Pentru aluat, mixează totul la robot până se formează o bilă, pe care apoi frământ-o foarte puțin. Pune 30 de minute la rece.Aluatul se poate face și manual: rade untul, pe care îl freci cu zahăr și adaugă celalalte ingrediente. Frământă până se încorporează și se formează o bilă.
  2. Cât stă aluatul la rece, ocupă-te de umplutură: într-un bol amestecă merișoarele cu zahărul, vanilia, sucul de portocale și amidonul.
  3. Preîncălzește cuptorul la 180° fără ventilație și pregătește forma de tartă, pe care o ungi cu unt (diamentru 28 cm).
  4. Împarte aluatul în 2. Cât formezi baza tartei, cealaltă jumătate păstreaz-o la frigider. Înfăinează suprafața de lucru și întinde prima foaie. Apoi, cu ajutorul sucitorului, ridică foaia și așaz-o în formă (trebuie să fie puțin mai mare decât forma). Aranjează aluatul prin presare, mai ales marginile și taie excesul. Înțeapă baza cu furculița. Pune tava la congelator.
  5. Pregătește și a doua foaie. Poți alege să tai fâșii ca să formezi un model sau poți pune foaia direct deasupra, cu mențiunea să faci un x în mijloc pentru a ieși aburul.
  6. Scoate tarta de la congelator, pune umplutura (fără excesul de lichid), nivelează și aranjează fâșiile/foaia deasupra. Taie excesul și securizează fâșiile.
  7. Unge cu ou și pune la congelator pentru 10-20 minute. Pasul acesta este important pentru a-și păstra forma.
  8. Coace pentru 40-45 de minute, lasă să se răcească, iar apoi taie plăcinta. Poftă bună!

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!