Rețetă Panforte

Într-un curs de gătit, Chef Kate Ramos a împărtășit o versiune a acestei rețete dulci, tradiționale din Italia, pentru sărbători. Încărcat cu prune de California și nuci, acest panforte făcut în casă este o gustare în sine, dar poate fi adăugat și pe un platou de brânzeturi. Este o opțiune dulce care se potrivește perfect cu brânza și fructele, vinul sau cafeaua. Această rețetă este naturală și fără gluten, deci ceva ce poate bucura întreaga gașcă de musafiri.

Mod de preparare Panforte

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Așază alunele de pădure și migdalele în părți diferite ale unei tăvi de copt și rumenește-le la cuptor timp de 5-8 minute sau până când coaja alunelor începe să se desprindă și nucile devin parfumate. Lasă-le să se răcească ușor.
  2. Transferă alunele de pământ pe un prosop de bucătărie curat și freacă ușor cu prosopul pentru a îndepărta cât mai mult din coaja lor. Aruncă cojile și toacă mărunt migdalele și alunele de pământ.
  3. Redu temperatura cuptorului la 150°C. Unge o formă de copt cu inel detașabil, cu diametrul de 20 cm. Acoperă partea de jos a formei cu hârtie de copt, apoi unge hârtia de copt.
  4. Într-un bol mare, amestecă făina, pudra de cacao, semințele de fenicul, scorțișoara, cuișoarele și coaja de mandarine. Adaugă nucile și prunele, apoi amestecă pentru a le acoperi.
  5. Într-o cratiță mică, încălzește zahărul și mierea la foc mic. Amestecă până când zahărul se dizolvă. Crește temperatura la mediu și gătește amestecul fără să-l amesteci, până când ajunge la 118°C pe un termometru pentru dulciuri. Toarnă imediat amestecul peste compoziția de prune și nuci.
  6. Lucrează rapid cu o lingură de lemn și amestecă ingredientele până sunt acoperite uniform. Transferă compoziția în forma pregătită și niveleaz-o uniform cu partea din spate a lingurii de lemn. Dacă amestecul începe să se lipească, înmoaie lingura în apă rece.
  7. Coace timp de 40 de minute. Partea de sus a prăjiturii va fi lipicioasă la atingere. Lasă să se răcească complet în forma cu peretele detașabil, pe un grătar de sârmă. După ce s-a răcit complet, trece cu grijă un cuțit unt peste marginile formei pentru a desprinde orice parte care s-ar fi lipit de peretele formei, apoi îndepărtează inelul detașabil. Taie în felii subțiri și bucură-te de aromă!

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

 

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!