Rețetă Plăcinta cu lămâie și nucă

California Walnut Commision

Un desert delicios și revigorant, perfect pentru orice ocazie. Această plăcintă are o umplutură cremoasă și acrișoară de lămâie, completată perfect de textura nucilor de California. Crusta este făcută dintr-o combinație de făină, unt și zahăr, ceea ce face compoziția să fie fragedă și untuoasă. O opțiune dulce, ușor de preparat, ce poate fi servită caldă sau rece. Este o modalitate excelentă de a integra beneficiile nutriționale ale nucilor în dieta ta, în timp ce te bucuri de ceva bun!

Rețetă propusă de California Walnut Commision.

Mod de preparare Plăcinta cu lămâie și nucă

  1. Topește untul într-o oală mică. Toacă fin biscuiții și cele 150g de nucă, apoi amestecă-le cu untul. Unge o formă de tartă (diametru 24cm, înălțime 5cm, bază înaltă) cu ulei. Toarnă amestecul de pesmet și presează-l pentru a forma o bază și margini plate, apoi lasă la răcit.
  2. Amestecă laptele condensat cu coaja rasă de lămâie (cu excepția a aproximativ 1 linguriță pentru presărat) și zeama de lămâie. Amestecă împreună cu praful de vanilie timp de aproximativ 1 minut. Bate 300g frișcă până se întărește și adaug-o în compoziție. Toarnă crema în formă și niveleaz-o. Răcește pentru aproximativ 2 ore.
  3. Toacă cele 2 linguri de miez de nucă și prăjește-le într-o tigaie fără grăsime. Presară-le cu zahăr și lasă-le să se caramelizeze. Îndepărtează-le, întinde-le pe o bucată de hârtie de copt și lasă-le să se răcească. Scoate prăjitura din formă și așaz-o pe un platou de tort. Bate cele 200g de frișcă rămase până se întărește și întinde ușor compoziția obținută peste plăcintă. Presară miezul de nucă și coaja de lămâie pusă deoparte. Răcește până în momentul servirii.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!