Rețetă Biscuiți cu zahăr și nuci de California

Acești biscuiți clasici cu zahăr capătă note delicioase de nuci, iar gustul lor îi va cuceri pe cei mici și cei mari deopotrivă.

Mod de preparare Biscuiți cu zahăr și nuci de California

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C și tapetează 2 tăvi mari cu hârtie de copt.
  2. Amestecă într-un vas de mărime medie făina, nucile, praful de copt și sarea.
  3. Într-un mixer cu bol sau într-un castron mare, cu ajutorul unui mixer manual, amestecă untul, grăsimea vegetală și zahărul până ce textura devine pufoasă, răzuind din când în când marginile bolului. Adaugă oul și vanilia, amestecând până ce toate ingredientele se combină.
  4. Adaugă ingredientele uscate în două reprize, amestecând la viteză mică până când aluatul se leagă.
  5. Împarte aluatul în două bucăți egale și aplatizează fiecare bucată până obții forma unui disc gros de 2.5 cm. Pune-le între două foi de copt și rulează-le astfel încât să aibă grosimea de 0.65 mm. Așază-le pe o tavă de copt și lasă la frigider pentru cel puțin o oră.
  6. Începe să lucrezi cu câte o foaie de aluat, îndepărtează hârtia de copt de deasupra și taie aluatul în formele dorite.
  7. Pune biscuiții la un centimetru unul față de celălalt pe foile de copt pregătite. Adună resturile rămase în urma tăierii aluatului, frământă-le și rulează conținutul din nou între foi. Taie aluatul în formele dorite și repetă procesul până se termină compoziția. Coace timp de 10-12 minute sau până când biscuiții capătă o textură fermă în partea din mijloc. Lasă să se răcească complet.
  8. Pentru a pregăti glazura, bate albușurile și vanilia cu ajutorul unui mixer. Mixează până obții un amestec ușor și spumos. Redu la viteză mică și adaugă încet zahărul pudră. Apoi mărește viteza și amestecă până când totul e încorporat bine.
  9. Folosește o pungă de patiserie de unică folosință pentru glazură. Taie o gaură mică la capătul acesteia și decorează prăjiturile. Dacă dorești, presară zahăr decorativ.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!