Această rețetă vegană de clătite fără gluten este un desert perfect pentru orice moment al zilei.
Mod de preparare Clătite cu semințe mac și lămâie
Preîncălzește aparatul de făcut clătite conform instrucțiunilor. Dacă folosești o tigaie, preîncălzește-o la foc mediu – mediu mare.
Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul și praful de copt. Lasă deoparte.
În amestecul uscat adaugă laptele, vanilia și sucul de lămâie. Combină doar atât cât ingredientele să se combine între ele. Adaugă semințele de mac și coaja de lămâie. Mixează, dar nu prea mult. Aluatul va fi spumos și ușor aerat. Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 7 minute. Acest pas este important, astfel clătitele vor fi mai pufoase. Amestecă încă o dată aluatul înainte de a-l pune în tigaie.
Pentru prăjire poți folosi ulei de cocos sau orice alt tip de ulei la alegere. În funcție de tipul de aparat pentru clătite folosit, poți să nu mai adaugi ulei. Cu ajutorul unei căni gradate, masoară ¼ din compoziție și toarnă în tigaie. Gătește timp de aproximativ 2-3 minute sau până când partea inferioară se rumenește. Întoarce clătita pe cealaltă parte și gătește încă 2-3 minute.
Servește cu sirop de arțar. Căpșunele sunt perfecte pentru decor și oferă prospețime preparatului.
Ingrediente Clătite cu semințe mac și lămâie
125g făină de fasole Garbanzo
120g lapte de migdale sau orice alt tip de lapte
2 linguri zahăr din trestie sau zahăr de cocos
2 linguri praf de copt
1 lingură semințe de mac
1 linguriță esență de vanilie
coaja și zeama de la 1 lămâie mare sau de la două mici