Rețetă Clătite cu semințe mac și lămâie

Această rețetă vegană de clătite fără gluten este un desert perfect pentru orice moment al zilei.

Mod de preparare Clătite cu semințe mac și lămâie

  1. Preîncălzește aparatul de făcut clătite conform instrucțiunilor. Dacă folosești o tigaie, preîncălzește-o la foc mediu – mediu mare.
  2. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul și praful de copt. Lasă deoparte.
  3. În amestecul uscat adaugă laptele, vanilia și sucul de lămâie. Combină doar atât cât ingredientele să se combine între ele. Adaugă semințele de mac și coaja de lămâie. Mixează, dar nu prea mult. Aluatul va fi spumos și ușor aerat. Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 7 minute. Acest pas este important, astfel clătitele vor fi mai pufoase. Amestecă încă o dată aluatul înainte de a-l pune în tigaie.
  4. Pentru prăjire poți folosi ulei de cocos sau orice alt tip de ulei la alegere. În funcție de tipul de aparat pentru clătite folosit, poți să nu mai adaugi ulei. Cu ajutorul unei căni gradate, masoară ¼ din compoziție și toarnă în tigaie. Gătește timp de aproximativ 2-3 minute sau până când partea inferioară se rumenește. Întoarce clătita pe cealaltă parte și gătește încă 2-3 minute.
  5. Servește cu sirop de arțar. Căpșunele sunt perfecte pentru decor și oferă prospețime preparatului.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!