Rețetă Paste cu scoici și sos „Romesco”

Având așa puține ingrediente, această rețetă de paste cu scoici este perfectă pentru o seară de weekend.

Mod de preparare Paste cu scoici și sos „Romesco”

  1. Pune toate ingredientele pentru sos în mixer până obții o textură cremoasă. Asezonează după gust cu sare, piper și puțin zahăr, iar apoi lasă compoziția într-o tigaie, la foc mediu.
  2. Între timp, fierbe apa cu sare și gătește spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge spaghetele și lasă-le deoparte într-o oală acoperită.
  3. În timp ce gătești pastele, încălzește untul și celelalte două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mare. Asezonează ambele părți ale scoicilor scallop cu puțină sare și prăjește-le până devin rumene (aproximativ 2 minute pe fiecare parte).
  4. Toarnă sosul peste scoicile scallop din tigaie și lasă la foc mic timp de 1 minut, până se combină aromele. Acum amestecă spaghetele fierte, împarte în 4 porții și decorează cu arpagicul tocat. Se servește imediat.

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

 

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă simplă și delicioasă care se potrivește excelent alături de un vin alb lejer sau un rose încântător.

  • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

    Pepene verde, fructe tropicale, o ușoară notă picantă pe final și multă prospețime învăluită într-un strop de dulceață în plus. Un vin care aduce aminte de vară, terase la malul mării și se potrivește cu preparatul din scoici.

  • Stone Valley - Chardonnay

    Dacă îți dorești o asociere mai clasică poți alege un Chardonnay complex, untos, baricat. Sosul face ca această alegere să nu fie prea mult pentru carnea delicată a scoicilor. Pregătește-te pentru o briză de arome tropicale.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!