Rețetă Brisket de vită în stil Texas

Fiert, slow-cooked sau afumat, indiferent cum este preparat, acest piept de vită este cu adevărat delicios!

Mod de preparare Brisket de vită în stil Texas

  1. Combină condimentele pentru asezonarea cărnii într-un bol mic. Trece uniform pieptul de vită prin mixul de condimente. Pune carnea în oală, cu partea mai grasă în sus.
  2. Amestecă sosul de BBQ și vinul într-un bol. Toarnă sosul în jurul pieptului de vită și adu la punctul de fierbere. Redu focul, acoperă cu capac și fierbe între 2 ore jumătate și 3 ore și un sfert, până când pieptul devine fraged și trece testul furculiței. Scoate pieptul de vită și ai grijă să rămână cald.
  3. Îndepărtează grăsimea din cratiță. Adu lichidul rămas la punctul de fierbere. Redu focul la mediu și gătește fără capac timp de 8-10 minute sau până când se reduce la aproximativ 240ml, Amestecă ocazional.
  4. Elimină grăsimea de pe pieptul de vită și feliază-l. Taie pe diagonală, contra fibrei, în felii subțiri. Servește cu sos.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Vita texană și vinul californian sunt acea combinație creată în raiul asocierilor culinare. Acest brisket savuros cere un vin roșu puternic, cu taninuri pronunțate, aciditate detectabilă și plin de arome intense de fructe negre.

  • J Lohr Estates Seven Oaks Cabernet Sauvignon

    Un Cabernet Sauvignon sec, care devine interesant cu fiecare minut în care este aerat. Arome de ciocolată, vanilie, cedru, cireș, gust echilibrat, suculent. Taninurile sunt prezente, ușor aderente pentru a contrabalansa grăsimea din carne. Pe final se regăsesc note de fum, perfecte cu sosul de BBQ.

  • The Federalist Cabernet Bourbon Barrel Aged

    Un Cabernet foarte american prin maturarea sa care scoate în evidență notele de cireșe negre, piele uscată, vișine, mure și mai ales multă vanilie. Taninurile și aciditatea bine punctate vor echilibra elegant gustul cărnii de vită. Notele de fum și bourbon vor sublinia aromele din sosul BBQ. Te sfătuim să îl folosești și la prepararea brisket-ului!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!