

Sunt șanse mari să folosești acest gem ca garnitură și pentru alte rețete! Îl poți savura în combinație cu un sandwich cu brânză sau șuncă la grătar, fie la un platou cu brânzeturi sau mezeluri. Se combină perfect cu brânza proaspătă de capră sau cu brânza Cheddar picantă.
Cârnații cer un vin roșu sec, fructat și suculent, iar asocierea cu gemul de smochine și ceapă dictează o preferință pentru vinuri intense, cu arome de fructe negre și condimente. Putem alege Syrah, Zinfandel, Merlot sau cupaje între acestea. Important este conținutul de taninuri: acesta trebuie să fie ridicat pentru a face pereche bună cu grăsimea din carne. Venim cu două recomandări - Troublemaker Vs. Honest Federalist.
Un cupaj din Syrah, Zinfandel, Mourvedre și Grenache care abundă în arome de fructe negre (mure, coacăze, cireșe amare), dar și în arome provenind din învechirea în butoi, cum ar fi cele de vanilie, tabac, piele tăbăcită și fum. Acestea le vor completa frumos pe cele din gem și vor înnobila gustul cărnii. Taninuri puternice, intense sunt gata să „taie” gustul gras.
Dacă vreți un vin care este mai intens pe partea de fructe roșii (cireșe, vișine) fără a pierde din expresivitatea dată de maturarea în stejar, nu dați greș cu acesta. Intens, cu note de ciocolată, dar și prune uscate cu ceva lemn dulce, va pune în valoare gemul și mai ales partea de ceapă caramelizată alături de cârnați.