Rețetă Pizza de casă cu smochine, prosciutto, rucola și mozzarella

Smochinele caramelizate, brânza topită, prosciutto-ul sărat și rucola proaspătă se întâlnesc într-o pizza irezistibilă. Savureaz-o alături de un pahar de California Riesling sau California Rosé!

Rețetă propusă de California Wines.

Mod de preparare Pizza de casă cu smochine, prosciutto, rucola și mozzarella

  1. Pune o piatră de copt pizza pe cel mai de jos grătar al cuptorului și încălzește cuptorul la 250°C.
  2. Împarte aluatul în două bile egale. Întinde fiecare bilă pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și pune-le pe o tavă sau întinde-le direct pe hârtie de copt. Unge ușor aluatul cu ulei de măsline. Presară rozmarinul pe fiecare blat. Lasă o margine de aproximativ 1,25 cm. Așează jumătate din mozzarella pe fiecare blat, presară câte 2 linguri de parmezan și adaugă smochinele deasupra.
  3. Pune cele două pizze pe piatra încinsă din cuptor. Dacă folosești hârtie de copt, mută-le împreună cu hârtia direct pe piatră. Lasă-le la copt aproximativ 15 minute, până când brânza se topește complet, iar aluatul devine auriu și crocant.
  4. Scoate pizzele din cuptor și pune deasupra feliile de prosciutto. Presară câte 1 lingură de parmezan pe fiecare pizza și pune-le înapoi în cuptor pentru încă 2-3 minute, până când prosciutto-ul se încălzește ușor.
  5. Scoate pizzele din cuptor și presară rucola deasupra. Unge marginile aluatului cu puțin ulei de măsline, stropește rucola cu câteva picături de ulei și asezonează cu piper negru. Taie pizzele în felii și bucură-te de un gust unic!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!