Rețetă Dorada cu Tapenade de Măsline și Nuci

Această rețetă de dorada cu tapenade de măsline și nuci este varianta ideală de a te bucura de un pește healthy și savuros. Pasta tapenade este realizată dintr-o combinație de măsline, nuci de California și ierburi aromate, oferind o explozie de arome peștelui. Acest preparat este perfect pentru o cină rapidă și ușoară.

Rețetă propusă de California Walnut Commission.

Mod de preparare Dorada cu Tapenade de Măsline și Nuci

  1. Spală lămâile cu apă caldă, rade coaja fin, taie-le în jumătate și stoarce sucul. Taie nucile de California în bucăți mari. Spală cimbrul și pătrunjelul, apoi toacă grosier. Păstrează puțin pătrunjel pentru decor. Curăță usturoiul și prepară un piure împreună cu ierburile tocate, sucul și coaja de lămâie, caperele, măslinele, nucile, fulgii de ardei iute, sare și piper.
  2. Clătește dorada, tapoteaz-o cu un șervețel pentru a se usca și umple-o cu pastă tapenade. Păstrează puțină pastă și pentru decor. Unge peștele cu ulei de măsline și pune pe grătar timp de aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Spală o lămâie cu apă fierbinte și tai-o în felii subțiri.
  3. Așează peștele pe un platou, garnisește-l cu felii de lămâie, pasta tapenade rămasă și pătrunjel. Poftă bună!

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!