Rețetă Jambalaya cu creveți

Rețeta de jambalaya cu creveți se gătește foarte ușor. O să îndrăgești cu siguranță aromele creole datorită acestui fel de mâncare ce stă la baza bucătăriei Cajun! Rețeta se prepară în doar 45 de minute și este perfectă pentru prânz sau cină. 

Rețetă propusă de Jamie de la Dishing Out Health pentru USA Rice.

Mod de preparare Jambalaya cu creveți

  1. Tapotează creveții cu un prosop de hârtie și asezonează-i uniform cu ½ linguriță de sare și piper. Într-o tigaie mare și înaltă încălzește 2 linguri de ulei, la foc mediu-mare. Odată încinsă tigaia, adaugă jumătate dintre creveți și gătește-i timp de 3 minute. Agită tigaia și lasă-i să se gătească încă 1 minut, până când sunt bine gătiți. Pune-i pe o farfurie și repetă procesul cu jumătatea rămasă. Păstrează creveții acoperiți în timp ce pregătești restul rețetei.
  2. Adaugă cele 2 linguri de ulei rămase în tigaie, împreună cu ceapa, țelina, ardeii grași și ciupercile. Sotează timp de 8 minute, amestecând ocazional, până când se înmoaie.
  3. Adaugă usturoiul, condimentele Cajun, piperul cayenne, cimbrul și orezul. Amestecă bine pentru a le combina. Gătește timp de 3 minute sau până când orezul este ușor prăjit și usturoiul este aromat.
  4. Adaugă roșiile pasate, supa de legume, frunza de dafin și restul de sare. Amestecă pentru combinarea acestora. Continuă să gătești până când amestecul dă în clocot. Redu apoi focul la mediu-mic, acoperă și fierbe timp de aproximativ 30 de minute sau până când orezul este aproape fiert, amestecând la fiecare 5 sau 10 minute pentru ca orezul să nu se ardă.
  5. Atunci când lichidul a fost absorbit, scoate frunza de dafin și amestecă creveții pentru a se reîncălzi. Gustă și asezonează după bunul plac. Acoperă cu pătrunjel tocat, ceapă verde și măsline, apoi stoarce suc proaspăt de lămâie deasupra.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă de bază a bucătăriei Cajun care absoarbe toată savoarea condimentelor exotice alături de ingrediente simple și proaspete. Fiind vorba despre creveți, vom alege un vin alb, preferabil cu o aciditate pronunțată. Aromele intense ne dau voie să mergem și spre un vin baricat, cu note de fum sau de vanilie, care vor completa frumos preparatul.

  • Cycles Gladiator Chardonnay

    Un Chardonnay simplu, plăcut, care impresionează cu arome proaspete de mere și pere. Gustul echilibrat oferă note subtile de vanilie și citrice. Finisajul vibrant completează experiența. Va completa elegant creveții și va face față condimentelor creole.

  • Chateau Ste Michelle, Dry Riesling 2018

    Bucătăria Cajun face pereche excelentă și cu acest Riesling sec, crocant și răcoritor, cu arome frumoase de fructe, aciditate ridicată și un final elegant. Oferă arome florale și de mandarine îmbietoare. Notele subtile de lămâie și mineralitate, perfecte alături de creveți, creează o experiență vibrantă.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!