Rețetă Ouă Benedict cu creveți și crochete de pește

Creată inițial în New York ca o rețetă anti-mahmureală, această combinație este perfectă pentru mic dejun, fiind și un remediu atunci când ai nevoie de o gustare fresh. Mai mult, este o alternativă excelentă dacă te-ai plictisit de ouăle fierte sau omleta obișnuită. Ouăle poșate cu fructe de mare și sparanghel verde devin astfel un upgrade excelent pentru orice brunch!

Mod de preparare Ouă Benedict cu creveți și crochete de pește

  1. Încinge o tigaie de mărime medie la foc mediu-mare. Adaugă untul, somnul și creveții.
  2. Gătește timp de 4 minute sau până când totul este bine gătit.
  3. Pune-le pe o tavă și lasă-le la frigider să se răcească.
  4. Într-un bol mare, amestecă bine restul ingredientelor, mai puțin pesmetul și cele pentru sosul olandez. Adaugă mixul de somn și continuă să amesteci până la omogenizarea ingredientelor.
  5. Cu ajutorul mâinilor modelează chiftele mici și acoperă-le cu pesmet Panko.
  6. Încinge o tigaie anti-aderentă la foc mediu. Adaugă ulei vegetal.
  7. Gătește chiftelele timp de 3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc.
  8. Combină gălbenușul de ou, vinul și sucul de lămâie într-un castron termorezistent. Pune-l într-o cratiță cu apă fierbinte (bain-marie). Amestecă cu telul și gătește până când sosul se scurge de pe tel sub formă de panglică. Stropește lent cu unt Ghee fierbinte în timp ce amesteci (dacă sosul devine prea gros, adaugă câteva picături de apă caldă).
  9. După ce untul s-a dizolvat complet, asezonează cu sare și sos iute după gust.
  10. Pune sparanghelul pe farfurie și adaugă deasupra crocheta de somn, apoi oul poșat și ornează cu sos olandez. Decorează cu pătrunjel tocat mărunt.

Caută peștele și fructele de mare de origine SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!