Rețetă Bulete japoneze de cartofi dulci

Aceste gustări mici și delicioase au la bază un piure cremos din cartofi americani, completat perfect de o glazură sărată cu miso, care intensifică aroma. Se prepară în doar 15 minute și sunt perfecte pentru orice moment.

Rețetă propusă de U.S. Potatoes.

Mod de preparare Bulete japoneze de cartofi dulci

  1. Preîncălzește uleiul într-o friteuză sau într-o cratiță adâncă la 175°C. Prăjește buletele de cartofi conform instrucțiunilor de pe ambalaj, aproximativ 3 minute.
  2. Într-o tigaie, încălzește uleiul, adaugă calamarul și varza. Sotează-le cu sos de soia japonez până capătă o culoare maronie deschisă, apoi așază-le pe farfurie.
  3. Pune buletele de cartofi peste amestecul de calamar și varză, apoi adaugă sosul teriyaki și maioneza. Pe deasupra, presară fulgi de pește și alge. Servește.

Sos Teriyaki

  1. Într-o oală pune apă la fiert și adaugă sos de soia japonez. Așteaptă până când dă din nou în clocot.
  2. Adaugă zahărul și mirinul.
  3. Încorporează treptat făina de tapioca sau amidonul. Amestecă încontinuu cu un tel, până când sosul începe să se îngroașe și devine omogen.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!