Rețetă Buddha bowl cu cartofi dulci

Spune adio prânzului plictisitor de la birou și încearcă deliciosul Buddha bowl! Această combinație perfectă dintre dulce și sărat îți oferă în același timp fibrele și nutrienții de care ai nevoie pentru a fi sătul întreaga zi.

Mod de preparare Buddha bowl cu cartofi dulci

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Taie cartofii dulci în cubulețe de 1.3 cm și pune-i pe o tavă, asezonează cu ulei de măsline, puțină sare și piper. Prăjește până când aceștia devin ușor crocanți la exterior și fragezi la interior, timp de 25-30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului.
  2. Între timp, pune freekeh (grâul verde) într-un vas mic împreună cu 710ml apă și un praf de sare. Adu la punctul de fierbere, apoi redu focul și lasă acoperit să fiarbă timp de 20 de minute. Ia de pe foc și pune deoparte timp de cinci minute. Scurge apa rămasă. Într-un vas mic separat, pune lintea, ierburile și un praf mare de sare. Adaugă apă puțin câte puțin. Adu la punctul de fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă fără capac până se înmoaie, aproximativ 25 de minute. Scurge apa rămasă.
  3. Desprinde varza kale de pe tulpini și rupe frunzele în bucăți mici. Amestecă bine cu câteva linguri de dressing. Pentru dressing, adaugă toate ingredientele într-un blender și amestecă până când obții o pastă perfect cremoasă. Pune puțină salată de varză kale în fiecare bol de servire, adaugă cartofii dulci, freekeh (grâul verde) și lintea deasupra. Stropește cu mai mult dressing și cu drojdie nutritivă dacă dorești.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat vegetarian care poate beneficia de o asociere cu un vin mai proaspăt, cu aciditate ridicată care să aducă o notă de vioiciune. Un Sauvignon Blanc tânăr sau chiar un rose sunt potrivite în acest caz.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

    Un Sauvignon Blanc foarte accesibil și ușor de savurat din California. Sec și gustos, tot ce poți să îți dorești de la un astfel de vin. Nas parfumat de pere verzi, lămâi, nectarine și flori albe. Gust strălucitor și citric, cu aciditate ridicată și note de pomello, nectarină albă, măr verde, miez de grepfrut, cretă și iarbă proaspăt tăiată. Acest vin are o combinație tentantă de note de pere și ananas. Bine echilibrat și mineralitate bună, perfect pentru a înviora o mâncare vegetariană.

  • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

    Un rose din Zinfandel tipic pentru California, cu o aciditate bună, dar și un conținut de zaharuri mai ridicat, ceea ce îl face dulceag și fructat, cu un caracter puternic de căpșuni. Dulceața din vin o completează bine pe cea din cartofi și grâul încolțit, iar alcoolul slab (sub 10%) contribuie la un prânz ușor.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!