
Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Acest somon delicios la grill este încărcat de aroma savurosului sos BBQ de casă. Sosul poate rezista până la 2 luni și nu este potrivit doar pentru pește, ci și pentru legume, precum ardeii, dovleceii, ciupercile sau roșiile. Pur și simplu dublează sau triplează aceste cantități și folosește-le la mai multe grătare.
Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Un fel de mâncare în care contrastele se împletesc armonios: peștele aduce savoare, în timp ce sosul aduce arome și prospețime. Vinul ales trebuie să fie suficient de acid pentru a contrabalansa grăsimea din pește și suficient de aromat pentru a nu fi dominat de sos.
Un Sauvignon Blanc care aduce în prim-plan arome de citrice (grepfrut, lime, mandarine), dar și de pere, piersici si ananas. Gustul este mineral, răcoritor, cu o ușoară tentă de afumat, provenind de la maturarea unei fracțiuni din vin în stejar american. Un pairing perfect cu somonul sălbatic la grill.
Fanii Chardonnay-ului vor prefera acest omagiu pentru Benjamin Franklin. Caracterul fructat se potrivește cu sosul aromat, în timp ce aciditatea vie are potența de a face o carne grasă, de somon sălbatic să se simtă delicată și apetisantă. Elementul definitoriu al asocierii este nota comună de afumat, provenind fie din prăjirea pe grill, respectiv maturarea în butoaie de stejar de diferite esențe.