Rețetă Cheeseburger clasic de vită SUA

Cheeseburger-ul este probabil unul dintre cei mai populari burgeri. Garniturile suculente sunt combinate cu vita delicată și brânza cremoasă pentru a crea un preparat căruia nu-i poți rezista.

Mod de preparare Cheeseburger clasic de vită SUA

  1. Combină carnea tocată cu condimentul de friptură, amestecând ușor. Formează 4 chiftele de aproximativ 1.5 cm grosime.
  2. Așază chiftelele de vită pe un grătar cu cărbuni încinși. Acoperă și gătește timp de 8-10 minute (sau pe grătar preîncălzit pe gaz timp de 7-9 minute) până termometrul va indica 75°C, întorcându-le de pe o parte pe alta ocazional. Cu 2 minute înainte să fie gata, așază chiflele pe grătar până se rumenesc. Înainte de a stinge focul, așază și feliile de brânză pe câte un burger.Sfatul bucătarului: Pentru a găti la aragaz, încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Așază chiftelele de vită în tigaie și gătește timp de 12-15 minute până ce termometrul va indica 75°C, întorcându-le de pe o parte pe alta ocazional.
  3. Pune câte o frunză de salată, o felie de roșie și chiftelele de vită împreună cu topping-urile pe câte o chiflă, după gust, și asamblează burger-ul final.

Caută burgerii de vită Angus SUA sub brandul Best Meat sau Meat Revolution în supermarketurile din România sau online pe Freshful.

Asociere cu vinuri americane

Carnea de vită delicioasă cere un vin roșu puternic, în timp ce condimentele folosite pentru a-i da arome necesită un vin care să le potențeze. Un preparat american care cere o asociere în stilul „Go big or go home”.

  • Ironstone Vineyards - Old Vine Zinfandel 2018

    Un vin cu un gust intens de fructe roșii și mai ales negre (mure, dude, coacăze) bine coapte, suculente, la fel cum este și carnea din acest burger. La acestea se adaugă note de condimente (piper și cuișoare). Se remarcă prin taninurile bine integrate care sunt atât de fine, interacționând minunat cu aciditatea fructată.

  • Joseph Phelps Cabernet Sauvignon 0.75L

    Un vin care exemplifică perfect ce înseamnă puterea Napa Valley. Elegant, fără a fi extrem de extractiv, cu o aciditate solidă care conferă acestui vin o prospețime foarte bună. Mure, cireșe negre, note de cafea mocha și vanilie. Un vin mare, dar deloc obositor, foarte bine echilibrat. Un exemplar american puternic precum o mașină Mustang, perfect alături de un burger clasic.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!