Rețetă Broccoli cu quinoa, fasole albă și parmezan la tigaie

Tigaia cu broccoli și quinoa se prepară în 30 de minute și este opțiunea perfectă pentru o reuniune de familie în timpul săptămânii!

Mod de preparare Broccoli cu quinoa, fasole albă și parmezan la tigaie

  1. Încinge o tigaie mare și adâncă la foc mediu-mic. Adaugă jumătate din cantitatea de ulei în tigaie. Odată ce uleiul s-a încins, adaugă ceapa șalotă. Gătește până se înmoaie puțin, aproximativ 2 minute, fără a lăsa ceapa să se rumenească.
  2. Adaugă broccoli, usturoi, sare și piper. Călește totul până când broccoliul devine ușor crocant, aproximativ 3-4 minute. Scoate broccoliul și șalota din tigaie și lasă deoparte.
  3. Toarnă uleiul rămas în tigaie și adaugă quinoa. Lasă să se prăjească timp de 1 minut și amestecă frecvent pentru a evita să se lipească.
  4. Adaugă supa de pui. Adu la fierbere, apoi redu focul. Acoperă și lasă să fiarbă până când quinoa devine fragedă, aproximativ 12 minute.
  5. Încorporează fasolea și amestecul de broccoli. Gătește până ce acestea se încălzesc, încă aproximativ 2 minute. Adaugă parmezan și presară pătrunjel proaspăt.
  6. Gustă și asezonează cu sare și piper, după gust. Savurează cât e fierbinte și adaugă, opțional, mai mult parmezan.

Asociere cu vinuri americane

Un fel de mâncare perfect pentru ovo-lacto-vegetarieni, dar care nu îi refuză plăcerea unui vin bun. Pentru că singurul ingredient mai intens este parmezanul, vom alege un vin alb, potrivit legumelor. Însă, datorită parmezanului putem alege un vin alb mai intens, care a petrecut ceva timp în butoaie de stejar.

  • Cycles Gladiator Chardonnay

    Aromele de unt și vanilie vor scoate în evidență parmezanul, în timp ce notele ușoare de lime vor face pereche bună cu prospețimea din legume. Un corp mediu care îl face să fie perfect alături de textura din quinoa.

  • The Federalist Chardonnay, Mendocino County

    Un clasic american: îndrăzneț, puternic și care se face remarcat prin aromele sale de vanilie și fructe proaspete: mere, pere. Un vin rotund, puternic, care transformă o mâncare lejeră într-o experiență senzorială…cu un postgust ușor de grapefruit.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!