Rețetă Quesadilla cu fasole albă, ton și Pico de Gallo din roșii cherry
Deliciul cu brânză capătă un plus de arome în combinație cu fasole albă și ton.
Mod de preparare Quesadilla cu fasole albă, ton și Pico de Gallo din roșii cherry
- Preîncălzește cuptorul la 175°C.
- Încălzește la foc mediu o tigaie mică antiaderentă și adaugă ulei de măsline, ceapă și un cățel mare de usturoi. Condimentează cu un praf de sare și piper. Călește până când ingredientele se înmoaie ușor, aproximativ 1-2 minute.
- Adaugă fasole, chimion, oregano și un praf de sare. Amestecă pentru a combina ingredientele. Călește încă 2-3 minute până când ceapa devine complet fragedă, iar fasolea începe să se înmoaie. Este în regulă dacă unele boabe de fasole vor fi zdrobite. Ia de pe foc și adaugă tonul împreună cu 2 linguri de coriandru. Amestecă pentru a combina.
- Împarte uniform umplutura între două tortillas. Presară uniform brânza peste umplutură. Acoperă cu cealaltă tortilla și presează ferm. Transferă pe o foaie de copt și coace în cuptor până când brânza se topește și tortillas devin crocante, aproximativ 12-15 minute.
- În timp ce quesadilla este la cuptor, pregătește sosul Pico de Gallo. Într-un castron mic adaugă roșiile, usturoiul rămas, sare, coriandru, ardei jalapeño, ceapă roșie și suc de lămâie. Amestecă pentru ca ingredientele să se combine. Lasă pe foc până când scoți cele două tortillas de la cuptor, apoi condimentează cu sare și piper.
- Acoperă fiecare quesadilla cu sos Pico de Gallo.
Asociere cu vinuri americane
O quesadilla fusion care cere un vin alb proaspăt și cu o aciditate bună, care să facă față sosului de roșii. Întotdeauna când avem roșii în mâncare trebuie să alegem un vin lejer, dar cu aciditate bună, pentru că altfel ar putea părea neinteresant.
-
Beringer California Chardonnay
Un Chardonnay ușor, de Lume Nouă, cu arome pronunțate de citrice și fructe tropicale. Foarte proaspăt, se deschide cu miros de lămâie, ananas, piersici, măr, perfecte alături de brânza din quesadilla, dar și de ton, care nu mai are nevoie de lămâie suplimentar. Note de vanilie foarte subtile de la o parte din vin care a fost ținută câteva luni în stejar aduc un plus de eleganță și subliniază aromele dobândite la cuptor.