Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Chec cu nuci fără gluten
Acest chec cu scorțișoară, cuișoare și cardamom este un deliciu aromat, perfect pentru iubitorii de dulce. Bonus: nu conține gluten!
Mod de preparare Chec cu nuci fără gluten
- Amestecă împreună untul și zahărul.
- Adaugă treptat gălbenușurile de ou.
- Adaugă vanilia și concentratul de portocală.
- Cerne împreună făina de orez brun, praful de copt, scorțișoara, cuișoarele, sarea și cardamomul.
- Încorporează în amestec ingredientele uscate.
- Încorporează în amestec făina de nuci și bucățelele de nucă.
- Bate separat albușurile spumă, până obții vârfuri tari.
- Încorporează albușurile și toarnă compoziția în forme de copt.
- Coace la 180 °C timp de 25 de minute într-un cuptor convențional sau timp de 19 minute într-un cuptor cu convecție.