Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Rețetă Bagel cu somon afumat de Alaska
Niște chifle pufoase și cu o textură ușor gumoasă, acești covrigi americani sunt perfecți pentru micul dejun și nu numai, de aceea sunt mega îndrăgiți în întreaga lume. Clasicul new york style bagle îl poți face și tu la tine acasă, într-o combinație delicioasă a somonului afumat de Alaska.
Rețetă propusă de Baking.Adventure.
Mod de preparare Bagel cu somon afumat de Alaska
- Amestecă drojdia cu apa, zahărul și 250g făină până obții o textură omogenă, fără cocoloașe de făină. Lasă mixul aproximativ 15 minute până drojdia se activează și aluatul începe să facă bule de aer.
- Adaugă restul de făină și frământă cu ajutorul robotului pentru 4-5 minute la viteză medie, până obții un aluat elastic și omogen. Lasă aluatul la dospit 1,5 - 2h până se dublează în volum.
- După ce s-a dospit, răstoarnă aluatul pe masa de lucru înfăinată și împarte-l în 8 bucăți egale cărora le dai formă de bilă.
- Ia fiecare bilă și cu coada unei linguri dă o gaură în centru, pe care o lărgești apoi cu mâna până obții un covrig cu o gaură de aprox 3-4cm. Pune-i pe o tavă cu hârtie de copt și lasă-i 15 minute să se odihnească, acoperiți cu un șervet.
- Fierbe într-o oală largă aprox. 3 litri de apă cu 1 lingură de miere și 1 linguriță bicarbonat de sodiu. Când a început să fiarbă dă focul mic spre mediu și fierbe fiecare covrig 90 secunde, întorcându-i la jumătatea timpului și pe cealaltă parte fiindcă ei vor pluti deasupra apei. Încearcă să nu îngrămădești covrigii și să fierbi câte 2-3 pe rând. Se pot ține la fiert între 30 secunde și 2 minute, cu cât se fierb mai mult, cu atât vor căpăta o textură mai gumată, caracteristică lor, însă undeva la 90 secunde este absolut timpul ideal.
- Scoate bagelsii înapoi pe tavă, unge-i cu un albuș de ou și presară susan, mac sau alte semințe la alegere. Dă la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 20-22 minute, sau până se rumenesc frumos.
- Lasă să se răcească puțin după coacere și adaugă cremă de brânză și somon afumat de Alaska, umplutura clasică pentru un New York Style Bagle, fie acompaniază somonul de Alaska cu un ou poșat, muguri de ridiche, ridiche proaspătă și fulgi de chili.
Poți merge mai departe și adăuga capere, delicioase alături de somon, felii subțiri de castravete, ceapă roșie murată sau chives.
Enjoy! You will love it!
Asociere cu vinuri americane
Un aperitiv sau o gustare care, alături de vinul potrivit, poate să devină rapid o mini-experiență gourmet. Recomandăm un vin alb, baricat, cu note ușor afumate care să le completeze pe cele din pește. O bună aciditate este și ea de dorit pentru a înlocui tradiționala lămâie de lângă pește.
-
Kendall-Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc
Brânza de capră ne sugerează o asociere cu un Sauvignon Blanc, dintre care am ales unul cu note de pere și ananas. Aciditatea este plăcută, iar senzația lăsată de vin pare uscată, fiind bine echilibrată și cu o mineralitate bună. Are un nas de lămâie, se deschide cu măr verde și pară, mijlocul este curat, finalul are coajă de lime și pepene galben.
-
The Federalist Chardonnay, Mendocino County
Pentru cei care doresc niște senzații mai intense de vanilie, alături de aromele de mere și pere. Untos, moale și neted, se potrivește de minune atât cu somonul cât și cu brânza de capră.