Rețetă Somon în sos Teriyaki cu migdale și orez

Această rețetă de somon în sos Teriyaki a fost pregătită de bloggerul culinar Sissi Chen de la Eating in Berlin și aduce împreună aromele inconfundabile ale somonului de Alaska și migdalelor de California. Poftă bună!

Mod de preparare Somon în sos Teriyaki cu migdale și orez

  1. Prepară orezul prin metoda ta preferată.
  2. Pune migdalele într-o tigaie și prăjește-le rapid.
  3. Taie somonul în bucăți mari și asezonează-l ușor cu sare și piper pe ambele părți.
  4. Încinge puțin ulei într-o tigaie și așează bucățile de somon cu pielea în jos.
  5. Începe să prepari sosul Teriyaki amestecând sosul de soia, apa, vinul din orez și zahărul.
  6. Întoarce somonul pe cealaltă parte și prăjește-l până când marginile capătă o crustă.
  7. Servește într-un bol: începe mai întâi cu orezul gătit, apoi adaugă somonul, completează cu puțin sos și presară migdalele pe deasupra. Dacă vrei, poți să adaugi legume proaspete, cum ar fi castravete feliat și ceapă verde tocată.
  8. Toarnă sosul în tigaie și stropește somonul cu puțin sos în timpul gătirii. Oprește focul în momentul în care observi că începe să se îngroașe.

Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

 

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!