Rețetă T-Bone steak la grătar

Această rețetă duce steak-ul de vită la un alt nivel! Pudra de chili, usturoiul și zahărul brun îi oferă note speciale.

Mod de preparare T-Bone steak la grătar

  1. Amestecă toate ingredientele pentru mixul de condimente și presară uniform peste carnea de vită.
  2. Pune carnea pe grătar la jar mediu. Lasă pe grătarul acoperit între 11 și 16 minute (sau între 15 și 19 minute la foc mediu, pe grătarul cu gaz preîncălzit), la 65°C pentru medium-rare sau la 70°C pentru medium, întorcând carnea din când în când. Scoate oasele și taie carnea felii dacă dorești. Adaugă sare, după gust.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Un T-bone american face o pereche perfectă întotdeauna cu un vin roșu intens, cu taninuri potente și postgust lung. Este nevoie de un vin cu renume și o semnătură aromatică intensă, cum ar fi un Cabernet Sauvignon „bărbătesc” sau un Zinfandel „curajos”.

  • Francis Ford Coppola Diamond Collection Cabernet Sauvignion

    Un vin bogat și delicios, potrivit pentru a purta numele lui Coppola, cunoscut pentru că este pasionat de vinuri bune și gastronomie! Arome intense de smochine, coacăze negre, cireșe, mure, note de vanilie, stejar, cimbru, ienibahar, dar și o notă de fum, ca după un foc de tabără. Taninuri rotunde, prezente, dar elegante. Excelent alături de vită suculentă pe grătar.

  • Federalist Visionary Zinfandel, Dry Creek Valley

    Zinfandel nu este altceva decât aclimatizarea americană a iubitului Primitivo italienesc. Delicat în gust, dar cu arome foarte rafinate de mure, afine, anason, salvie, scorțișoară și vanilie. Alături de acestea vin note de cireșe negre, merișor, stejar, tutun, lemn dulce ușor, dulceață de prune și moka. Un vin complex și bine structurat, cu aciditate medie și taninuri persistente, dar și un final aromat lung, condimentat. Alături de friptura de vită americană este un duo clasic, un Bonnie & Clyde gastronomic.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!