Rețetă Pui în crustă de popcorn cu sos thailandez de arahide

Un fel principal surprinzător ce îmbină aromele Thailandei cu o crustă crocantă de arahide și floricele de porumb.

Mod de preparare Pui în crustă de popcorn cu sos thailandez de arahide

  1. Prepară sosul de arahide thailandez într-un bol mic, amestecând untul de arahide, mierea, sosul de soia, sucul de lime și sosul de ardei iute până la omogenizare.
  2. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
  3. Pune floricelele de porumb într-un blender sau robot de bucătărie și mixează până la măcinare.
  4. Toarnă popcornul măcinat într-un vas puțin adânc și adaugă alunele. Lasă deoparte.
  5. Într-un alt vas asemănător bate oul, sosul de soia, usturoiul și sosul de ardei iute până la omogenizare. Pune deoparte. Încinge uleiul într-o tigaie pentru cuptor, rezistentă la foc mediu-mare.
  6. Trece bucățile de piept de pui prin amestecul de ou și apoi prin compoziția de popcorn, până ce acestea sunt acoperite bine.
  7. Pune în tigaie și rumenește pe ambele părți, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
  8. Pune tigaia la cuptor timp de 15 minute sau până când puiul este gătit.
  9. Servește cu sos thailandez de arahide.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Mâncarea asiatică are o savoare aparte dată de combinația inedită de ingrediente dulci-amărui-picante. În cazul de față, nucile și arahidele, alături de sosul de soia, transformă carnea de pui într-o mâncare delicioasă, incitantă. Vinul potrivit trebuie să fie alb, proaspăt, cu note citrice și poate cu ecouri de gust de nuci, date de o ușoară baricare.

  • Kendall - Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un chardonnay sec, untos, cu arome intense de stejar care să completeze popcornul crocant. Ușor citric, ca apoi să se deschidă într-o explozie de fructe tropicale, perfecte pentru a sublinia notele exotice din preparat. Un postgust de tartă de mere, perfect alături de nuci.

  • Murphy Goode - Sauvignon Blanc Fume

    Un Sauvignon Blanc delicios, în care nota „afumată” dată de butoi se simte din plin, alături de arome de lămâie și miere care vin în completarea celor de nuci și soia. Vinul are un final plăcut de caise. Recomandăm servirea la 10-12 grade pentru a-i pune în valoare și aromele de fructe exotice, potrivite cu mâncare asiatică.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!