Rețetă Mușchi de vită SUA în sos de portocale

  • Timp total 60 min
  • Timp de gătire 60 min
U.S. Meat Export Federation

Dorești să gătești o rețetă spectaculoasă? Încearcă deliciosul mușchi de vită în sos de portocale! Urmează pașii de mai jos și bucură-te de arome inedite.

Rețetă dezvoltată și propusă de U.S. Meat Export Federation.

Mod de preparare Mușchi de vită SUA în sos de portocale

  1. Taie și stoarce cele 4 portocale. Păstrează într-un recipient separat 250ml din sucul obținut.
  2. Adaugă sucul stors împreună cu zahărul brun și oțetul din vin alb într-o cratiță. Lasă această compoziție pe foc timp de 5 minute și amestecă până ce zahărul brun se dizolvă și devine omogenă.
  3. Pentru a se îngroșa, adaugă în amestec o linguriță de mălai și lasă-l să fiarbă la foc mediu încă 10 minute. Când compoziția a căpătat textura dorită, îndepărteză cratița de pe foc și las-o deoparte.
  4. Curăță și taie cepele în bucățele mici. Rumenește-le apoi în tigaie, cu puțin ulei.
  5. Pregătește fileurile de vită. Condimentează bucățile de carne pe ambele părți, urmând să le pui în aceeași tigaie în care a fost călită ceapa. Gătește-le la foc mediu câteva minute, până se rumenesc pe ambele părți.
  6. În tigaia în care se află fileurile de vită adaugă sucul pe care l-ai pus inițial deoparte și ceapa aurie. Mixează totul împreună astfel încât compoziția să devină densă și omogenă.
  7. Gătește la foc mic timp de aproximativ 15 minute, acoperind tigaia cu un capac.
  8. Verifică dacă preparatul are suficientă sare.
  9. Fileurile sunt gata de servire! Asezonează cu sosul dens și bucură-te de un gust delicios.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

O asociere inedită de ingrediente și gusturi care ridică la fileu problema unei asocieri cu un vin. Carnea de vită este în mod tradițional perechea perfectă a vinului roșu, dar aciditatea și aromele din portocale ar sugera mai degrabă un alb. Soluția poate fi un roșu intens, cu aciditate bună sau un rose vioi care să aducă prospețime, ambele din Zinfandel, acest soi cu semnătură americană.

  • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

    Un rose atipic, dar proaspăt, cu mai puțin alcool, dar o bună aciditate și focus pe arome de fructe roșii proaspete, pepene roșu, fructe tropicale, toate completând excelent sosul de portocale. Final dulce-acrișor delicios.

  • Murphy-Goode Zinfandel Liar Dice

    Un vin cu un nas picant, de piper negru, cu o notă de stejar și vanilie. Arome de afine și zmeură cu ușoare note de miere, fum sau cărbune care vor face un contrast plăcut cu sosul. Un gust plin de fructe negre, lemn dulce cu un final lung, savuros. Gustul este moale, cu taninuri catifelate și aciditate echilibrată, gata să sublinieze gustul cărnii de vită.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!