Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Tartă aperitiv din aluat pufos
Această tartă are la bază un aluat pe bază de foietaj crocant și untos, preparat cu o varietate de ingrediente colorate și vibrante. Combinația dintre ardeii copți, anghinarele marinate, măslinele aromate și brânza oferă un gust irezistibil cu fiecare înghițitură. Nucile de California adaugă o notă crocantă și reușesc să combine ideal aromele sărate cu cele acrișoare. Este opțiunea perfectă pentru momentele în care ești cu prietenii sau ești in the mood pentru o gustare ușoară.
Rețetă propusă de California Walnut Commission.
Mod de preparare Tartă aperitiv din aluat pufos
- Scoate foietajul din frigider cu aproximativ 10 minute înainte de utilizare. Preîncălzește cuptorul la 220oC (căldură din partea de sus sau de jos) sau la 200oC (ventilație). Scurge roșiile și inimile de anghinare, apoi taie-le în jumătate. Toacă nucile, apoi curăță cimbrul și pune deoparte câteva crenguțe pe care le vei folosi la decor. Desprinde frunzele de pe restul crenguțelor. Asezonează ricotta cu sare și piper.
- Pune foietajul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Întinde crema de ricotta uniform peste aluat. Îndoaie marginile aluatului pentru umplutură, păstrând aproximativ 1cm pe fiecare parte. Cresteastează ușor cu un cuțit și apasă ușor marginile. Bate oul și unge marginile aluatului cu el.
- Pune inimile de anghinare, roșiile, nucile și cimbrul deasupra tartei. Lasă în cuptor timp de 20 de minute, până când capătă o culoare aurie. Apoi, scoate tarta și presară deasupra cimbrul rămas.