Rețetă Supă de dovleac cu scoici sotate în tigaie
Savurează aromele toamnei cu această supă delicioasă de dovleac, asezonată cu scoici sotate în tigaie.
Rețetă propusă de Food Export Northeast în parteneriat cu U.S. Scallops.
Mod de preparare Supă de dovleac cu scoici sotate în tigaie
- Încălzește uleiul într-o oală mare la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o aproximativ 5 minute, până când se înmoaie.
- Adaugă usturoiul, scorțișoara și nucșoara, apoi amestecă întreaga compoziție timp de 1 minut.
- Adaugă cubulețele de dovleac, apa și supa de legume. Acoperă oala și lasă la fiert. Atunci când începe să fiarbă, redu focul și pune capacul deasupra. Amestecă ocazional, până când dovleacul devine fraged, aproximativ 30 de minute. Lasă la răcit timp de 15 minute. Apoi pasează folosind un blender, astfel încât să obții o compoziție moale.
- Reîncălzește supa și condimentează cu sare și piper. Amestecă smântâna bătută cu ghimbirul ras și adaugă în supă.
- Încălzește untul într-o tigaie mare la foc mediu spre mare. Prăjește scoicile în untul încins timp de aproximativ două minute fiecare, până când sunt gătite complet. Condimentează cu sare și piper după gust. Servește supa în farfurii adânci sau boluri și pune deasupra scoicile.