Caută codul de Alaska la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Rețetă Cod negru de Alaska prăjit cu sos Masala Aioli
Cum îmbini bucătăria britanică, indiană, mediteraneană și americană într-o singură farfurie? Codul negru de Alaska prăjit, alături de sosul Masala Aioli diminuează orice barieră culinară. Acest deliciu crocant are un gust cu adevărat deosebit!
Mod de preparare Cod negru de Alaska prăjit cu sos Masala Aioli
Pentru sosul Aioli
- Amestecă condimentul Ras al Hanout cu maioneza.
- Asezonează cu sare și piper.
- Amestecă.
Pentru peștele prăjit
- Înmoaie bucățile de pește în lapte timp de o oră.
- Acoperă peștele cu amestecul de gălbenușuri și lapte.
- Trece peștele prin amidon, făină și curry, apoi prin amestecul de ouă și iarăși prin făină.
- Prăjește peștele la 175°C, până se rumenește.
- Pentru plating, pune sosul aioli într-un bol mic și adaugă o felie de lime în partea laterală a farfuriei.
Asociere cu vinuri americane
Un preparat fusion care are nevoie de un vin alb cu aciditate ridicată, deoarece atât carnea de cod, cât și sosul au nevoie de o contra-greutate gustativă.
-
Beringer California Chardonnay
Un chardonnay proaspăt, cu arome pronunțate de citrice și fructe dintre care ies în evidență ananasul, alături de piersici și mere roșii. Acestea sunt completate de note de vanilie de la stejar. Corp plin, cu aciditate revigorantă, care susține bine un alcool moderat (12,5%) conducând la un final delicios de lungă durată. Va face bucățile de pește să pară delicioase.
-
Murphy-Goode Savignon Blanc Fume
Un Sauvignon Blanc delicios cu o aromă intensă de fum, alături de cele de lămâie și miere. Vinul are și un final plăcut de caise. Notele de fructe tropicale o să scoată în evidență sosul, în timp ce aciditatea vinului se potrivește de minune cu peștele.