Rețetă Poke bowl de vită SUA

Acest poke bowl de vită este sănătos, ușor și fresh…perfect pentru vară! Toată lumea adoră această rețetă pentru că este un preparat versatil la care poți adăuga orice ingrediente dorești. Mai mult, această combinație și marinada se potrivesc de minune cu vita. Poftă bună!

Mod de preparare Poke bowl de vită SUA

  1. Scoate friptura din frigider și așaz-o într-un castron.
  2. Într-un bol separat, amestecă toate ingredientele pentru marinadă. Toarnă jumătate peste friptură și păstrează restul pentru dressing. Lasă vita la marinat, la temperatura camerei, timp de o oră. O poți marina mai mult timp - peste noapte, dar trebuie lăsată la frigider.
  3. Dacă ai lăsat friptura la marinat în frigider, aceasta trebuie scoasă cu o oră înainte de preparare.
  4. Încinge un grătar sau o tigaie la foc mare. Odată ce se încinge, așază friptura și gătește-o timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-o din tigaie și las-o să se odihnească timp de câteva minute.
  5. Așază orezul și salata într-un castron împreună cu feliile de avocado, ridiche, edamame și castravete.
  6. Feliază friptura în cubulețe mici și așază-le în castron cu restul ingredientelor.
  7. Decorează cu ceapa verde, semințele de susan și puțin shichimi, iar înainte de servire toarnă dressing-ul rămas peste friptură.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Deși este un preparat din vită, se apropie mai mult de o salată, pentru că se folosește o bucată fragedă alături de multe legume, acesta devine o mâncare alături de care vom pune un vin roșu rotund, catifelat și echilibrat.

  • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Merlot

    Un Merlot fructat, dar corpolent. Impresionează prin note generoase de prune, fructe de pădure roșii, niște arome de mocha, ciocolată și condimente provenind din maturarea în stejar. Notele condimentate din vin pun frumos în evidență influența marinadei, iar gustul catifelat se potrivește cu textura cărnii.

  • Francis Ford Coppola Diamond Collection - Claret

    Carnea de vită fină are nevoie de un vin expresiv. Fructe negre și note minerale în nas. Un sortiment foarte complex și stratificat de fructe negre dominate de mure, dar și coacăze acrișoare care să echilibreze gustul din avocado.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!