Rețetă Philly Cheesesteak

Hayatteria

Nu am cuvinte să explic cum a ieșit acest sandwich. You neeed to try it! Ai nevoie de o vită de calitate, brânză dulce Provolone, ceapă ușor caramelizată, o baghetă bună și spicy mayo cu Sriracha de la Tabasco. Pune la copt și niște sweet potato fries, tot din SUA, iar meniul o să fie complet!

Rețetă propusă de Hayatteria.

Mod de preparare Philly Cheesesteak

  1. Curăță cartofii, apoi taie-i în formă de pai și șterge-i bine de apă. Amestecă împreună cu amidonul de porumb, apoi adaugă uleiul de floarea soarelui și amestecă bine.
  2. Pune la copt în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 30 de minute (la jumătatea timpului nu uita să îi întorci pe partea cealaltă).
  3. Taie ceapa mărunt și călește până începe să se caramelizeze, apoi scoate-o din tigaie.
  4. Taie bucata de vită în feliuțe și adaugă-le în tigaia unde ai pregătit ceapa. Gătește la foc mediu spre mare pentru 1 minut pe fiecare parte, apoi adaugă ceapa și 1 cub de unt. Stinge focul.
  5. Taie pâinea pe lung și rumenește-o în tigaie cu puțin unt. Amestecă maioneza cu Sriracha și unge fiecare parte a baghetei. Adaugă și bucățelele de carne cu ceapa.
  6. Lasă brânza Provolone în tigaie până se topește, apoi adaug-o peste sandwich.

Poftă bună!

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

 

Găsești gama de sosuri Tabasco online, la ParmaFood, iar cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un sandwich delicios, plin de arome intense, cu ingrediente de top, care cere un vin puternic, roșu, gata să facă față provocărilor de gust lansate de combinația dintre brânză și carne.

  • Beringer California Cabernet Sauvignon 0.75L

    Un Cabernet Sauvignon impresionant din Napa Valley. Se deschide cu un nas de cireșe și condimente, perfecte alături de bucățelele de vită. Continuă cu o senzație mătăsoasă oferită de taninuri fine, o aciditate medie și un gust perfect echilibrat care va lăsa brânza să se exprime. Postgust lung cu note de vanilie provenind din învechirea în butoaie de stejar. Suculent și delicios.

  • The Federalist Lodi Zinfandel 2016

    Un vin care este mai degrabă savuros decât fructat, deși se simte gustul de cireșe. Impresionează în special prin notele de ciocolată, condimente și piper negru, fiind excelent alături de aromele din sandwich. Se recomandă să fie decantat înainte de a fi servit pentru a vă bucura de întreaga paletă de arome.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!