Rețetă Marinadă cu sos cowboy barbeque

Ți-e poftă de un grătar, dar te-ai plictisit de rețetele banale? Poți încerca marinada asta data viitoare când încingi cărbunii pentru o friptură de vită!

Mod de preparare Marinadă cu sos cowboy barbeque

  1. Amestecă toate ingredientele într-o cratiță mică, până când zahărul este dizolvat. Ia o cană de compoziție și păstreaz-o pentru marinadă. Adu compoziția rămasă la punctul de fierbere. Redu focul și fierbe aproximativ 10-15 minute sau până când obții consistența dorită a sosului, amestecând din când în când. Las-o deoparte până va fi nevoie să folosești sosul.
  2. Într-o pungă de plastic pentru alimente pune carnea de vită și o cană de marinadă, acoperă bine carnea pe ambele părți. Închide ermetic punga și lasă să se marineze la frigider între 15 minute și 2 ore pentru o carne mai fragedă. Poți lăsa carnea să se marineze până la 6 ore sau chiar peste noapte dacă îți dorești o friptură mai puțin fragedă, întorcând carnea din când în când.
  3. Scoate carnea din pungă și aruncă marinada. Pune carnea pe grătar la foc mediu, peste jar sau pe grătarul cu gaz preîncălzit, tot la foc mediu. Gătește carnea conform tabelului: la 63°C pentru o friptură medium-rare sau la 71°C pentru medium.

Distribuie pe