
Rețetă Marinadă cu sos cowboy barbeque
Ți-e poftă de un grătar, dar te-ai plictisit de rețetele banale? Poți încerca marinada asta data viitoare când încingi cărbunii pentru o friptură de vită!
Mod de preparare Marinadă cu sos cowboy barbeque
- Amestecă toate ingredientele într-o cratiță mică, până când zahărul este dizolvat. Ia o cană de compoziție și păstreaz-o pentru marinadă. Adu compoziția rămasă la punctul de fierbere. Redu focul și fierbe aproximativ 10-15 minute sau până când obții consistența dorită a sosului, amestecând din când în când. Las-o deoparte până va fi nevoie să folosești sosul.
- Într-o pungă de plastic pentru alimente pune carnea de vită și o cană de marinadă, acoperă bine carnea pe ambele părți. Închide ermetic punga și lasă să se marineze la frigider între 15 minute și 2 ore pentru o carne mai fragedă. Poți lăsa carnea să se marineze până la 6 ore sau chiar peste noapte dacă îți dorești o friptură mai puțin fragedă, întorcând carnea din când în când.
- Scoate carnea din pungă și aruncă marinada. Pune carnea pe grătar la foc mediu, peste jar sau pe grătarul cu gaz preîncălzit, tot la foc mediu. Gătește carnea conform tabelului: la 63°C pentru o friptură medium-rare sau la 71°C pentru medium.