Rețetă Friptură de Vită cu Sos Romesco
Savurează arome din nordul Spaniei cu acest sos Romesco ce complimentează perfect delicioasele fripturi de vită SUA.
Rețetă propusă de U.S. Beef.
Mod de preparare Friptură de Vită cu Sos Romesco
- Pune ardeii cu coaja în sus pe o folie mare de aluminiu și așează-i pe grătarul cuptorului, astfel încât suprafața ardeilor să fie la 7-10 cm de căldură. Coace 12-15 minute sau până când coaja este încrețită. Împăturește folia de aluminiu peste ardei pentru a-i acoperi. Lasă-i deoparte 5 minute.
- Între timp, amestecă 1 lingură de usturoi și piper negru într-un bol mic și condimentează fripturile de vită uniform. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie grill sau o tigaie antiaderentă mare, la foc mediu. Pune fripturile în tigaie, gătește 11-14 minute pentru o consistență de la mediu spre bine făcut, întorcându-le ocazional. Transferă pe un platou, condimentează cu sare după gust și ține-le la cald.
- Îndepărtează coaja de pe ardei. Pune ardeii, restul de 2 linguri de ulei, 1 lingură de usturoi și 1/2 linguriță de sare în blender sau în recipientul unui robot de bucătărie. Adaugă roșiile, coriandrul, semințele de pin, sucul de portocale și coaja de portocală. Mixează până amestecul se transformă într-un piure.
- Pune un pic de sos peste fripturi și servește restul de sos lângă acestea. Garnisește cu ramuri de coriandru, felii de portocală și semințe de pin, dacă dorești.
Asociere cu vinuri americane
Un mod excelent de a aduce în prim-plan vita americană suculentă. Vinul perfect este un Zinfandel de California sau un Cabernet Sauvignon robust.
-
Ironstone, Zinfandel
Un vin roșu care aduce în prim-plan aromele intense de fructe negre și vanilie. Gustul bogat, cu nuanțe subtile de mure și condimente, se potrivește perfect cu steak-ul de vită cu sos. Taninurile pronunțate și corpul plin fac din acest Zinfandel o alegere excelentă pentru a complementa savoarea intensă a flat iron-ului de vită.
-
J Lohr Estates Seven Oaks Cabernet Sauvignon
Un Cabernet care se distinge prin aromele sale captivante de cireșe și vanilie. Gustul bogat, cu accente subtile de mure și ciocolată, creează o armonie perfectă cu steak-ul de vită însoțit de sos. Taninurile echilibrate și profunzimea vinului îl fac partenerul ideal pentru a evidenția complexitatea și gustul rafinat al vitei.