
Rețetă Friptură de Vită cu Sos Romesco

Savurează arome din nordul Spaniei cu acest sos Romesco ce complimentează perfect delicioasele fripturi de vită SUA.
Rețetă propusă de U.S. Beef.
Mod de preparare Friptură de Vită cu Sos Romesco
- Pune ardeii cu coaja în sus pe o folie mare de aluminiu și așează-i pe grătarul cuptorului, astfel încât suprafața ardeilor să fie la 7-10 cm de căldură. Coace 12-15 minute sau până când coaja este încrețită. Împăturește folia de aluminiu peste ardei pentru a-i acoperi. Lasă-i deoparte 5 minute.
- Între timp, amestecă 1 lingură de usturoi și piper negru într-un bol mic și condimentează fripturile de vită uniform. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie grill sau o tigaie antiaderentă mare, la foc mediu. Pune fripturile în tigaie, gătește 11-14 minute pentru o consistență de la mediu spre bine făcut, întorcându-le ocazional. Transferă pe un platou, condimentează cu sare după gust și ține-le la cald.
- Îndepărtează coaja de pe ardei. Pune ardeii, restul de 2 linguri de ulei, 1 lingură de usturoi și 1/2 linguriță de sare în blender sau în recipientul unui robot de bucătărie. Adaugă roșiile, coriandrul, semințele de pin, sucul de portocale și coaja de portocală. Mixează până amestecul se transformă într-un piure.
- Pune un pic de sos peste fripturi și servește restul de sos lângă acestea. Garnisește cu ramuri de coriandru, felii de portocală și semințe de pin, dacă dorești.