Rețetă Somon sălbatic de Alaska în crustă de nuci pecan

Miss Wellington

O nouă super rețetă din seria „DelicioUS!”, cu ingrediente de top de origine americană. De data aceasta somonul sălbatic de Alaska este vedeta, învelit în crustă de nuci pecan, o spicy sour mayo cu Tabasco și muștar, alături de un chardonnay de California. TOP!

Rețetă propusă de Miss Wellington.

Mod de preparare Somon sălbatic de Alaska în crustă de nuci pecan

  1. Șterge file-ul cu un șervet curat, porționează bucata, asezonează cu sare, piper și puțin ulei de măsline, apoi așază într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Taie o jumătate de lămâie, feliaz-o și pune feliile între bucățile de pește.
  2. Decojește Broccolini cu un peeler în cazul în care tulpinile sunt îmbătrânite. Așază în tavă alături de pește și asezonează cu sare, piper și ulei de măsline.
  3. Folosind o pensulă, unge peștele cu muștar, apoi tapetează cu nuci pecan mărunțite și bagă tava la cuptorul încins la 210°C timp de 20 de minute.
  4. În cele 20 de minute separă un gălbenuș de albuș, iar folosind un tel amestecă cu mișcări circulare muștarul cu boabe și gălbenușul, apoi începe să torni treptat uleiul de floarea-soarelui până îl încorporezi complet.
  5. Adaugă o lingură de tabasco, ajustează cantitatea dacă dorești să fie foarte spicy, omogenizează și apoi pune zeama de la o jumătate de lămâie.
  6. Sosul de maioneză picant se completează perfect atât cu somonul, cât și cu broccolini. Poftă bună!

Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

 

Caută online gama de sosuri Tabasco la ParmaFood și nucile pecan pe Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă plină de savoare care poate fi asociată atât cu un vin alb, corpolent, care are ceva de spus și complimentează peștele, cât și cu un vin roșu, californian, ținut câteva luni bune în butoaie de stejar datorită sosurilor folosite.

  • Copain Touse Ensemble Chardonnay

    Un vin cremos, cu arome de unt, vanilie, cu un nas foarte fructat, debordând de arome de pere și mere verzi. În gust se remarcă prin aciditatea ridicată care îi dă prospețime și îl face potrivit alături de pește. Aromele provenind din lemnul de stejar completează bine gustul nucilor pecan.

  • Rutherford Hills Merlot

    Un vin roșu foarte aromat. Este dominat de fructe negre, mure și cireșe amare, cu ușoare tente de lemn și fum. Vinul are un gust extrem de catifelat, cu taninuri frumoase, structură bună și un corp mai plin. Se potrivește excelent cu sosul de Tabasco și cu maioneza picantă din această rețetă, deoarece componenta de fructe scoate în evidență în mod pozitiv condimentele din mâncare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!