Rețetă Gnocchi din cartofi dulci

Acești gnocchi din cartofi dulci sunt perfecți pentru a fi savurați la prânz, într-o zi de toridă de vară.

Mod de preparare Gnocchi din cartofi dulci

  1. Spală cartofii dulci și fierbe-i aproximativ 20 de minute. Varsă apa și trece cartofii prin jet de apă rece, apoi decojește-i. Pisează cartofii încă fierbinți și lasă-i să se răcească aproximativ 10-20 de minute.
  2. Între timp, spală și taie roșiile în jumătate. Spală și scurge salata de rucola. Răzuiește parmezan și toacă grosier fisticul.
  3. Asezonează piureul de cartofi cu aproximativ o lingura de sare. Încorporează oul și făina în amestec cu ajutorul unui tel electric. Pe un blat presărat cu făină modelează amestecul de cartofi dulci în rulouri lungi (aprox. 2 cm diametru), taie-le în bucăți de aproximativ ½ cm. Aplatizează ușor cu o furculiță.
  4. Fierbe o cratiță mare cu apă sărată, aproximativ 5 minute. Adaugă gnocchii atunci când apa începe să fiarbă. Scoate-i din cratiță cu ajutorul unei spumiere. Transferă-i pe un prosop de hârtie ca să se absoarbă toată apa.
  5. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Prăjește gnocchii până se rumenesc de jur împrejur. Adaugă roșiile și prăjește ușor. Asezonează cu sare ș piper și pune-i pe farfurie. Presară rucola, parmezan și fistic. Servește!

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O garnitură perfectă sau o mâncare vegană în sine, acești gnocchi din cartofi dulci au nevoie de un vin simplu, lejer, alb sau rose. Dacă sunt acompaniați de carne, se poate merge spre un roșu care să sublinieze calitățile acesteia.

  • Cycles Gladiator Chardonnay

    Un vin alb vibrant și complex. Aromele sale intense de mere verzi, piersici și ananas se împletesc armonios cu notele subtile de vanilie și nuci prăjite. Gustul său catifelat și cremos dezvăluie o paletă bogată de fructe tropicale și citrice, susținută de o aciditate proaspătă. Perfect lângă gustul ușor prăjit al acestor gnocchii.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Merlot

    Merlot-ul este întotdeauna un „crowd pleaser”, fiind greu să dai greș cu un asemenea vin. Un vin roșu intens și captivant. Aromele sale bogate de mure și cireșe negre sunt îmbinate cu note subtile de vanilie și condimente. Gustul său catifelat și complex dezvăluie fructuozitate concentrată, taninuri moi și o aciditate bine echilibrată. O alegere bună dacă lângă gnocchi punem și o bucată de carne suculentă.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!