Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Coajă de ciocolată dulce-sărată cu nuci
Fie că e dulce sau sărată, această ciocolată cu alune este un deliciu în orice moment al zilei.
Rețetă propusă de California Walnuts.
Mod de preparare Coajă de ciocolată dulce-sărată cu nuci
- Toacă mărunt nucile și pune-le într-un bol mic. Ai grijă să eviți cojile.
- Așează semințele de rodie lângă nuci.
- Acoperă tava pe care o vei folosi cu hârtie de copt.
- Topește ciocolata.
- Poți topi ciocolata folosind cuptorul cu microunde: pune într-un bol ⅔ din ciocolata neagră sau cu lapte și o lingură de ulei vegetal. Încălzește timp de 30 de minute la putere medie și amestecă. Repetă acest proces până când toate bucățile de ciocolată sunt topite. Adaugă restul de chipsuri în bol și amestecă continuu. La final vei obține o compoziție cu o consistență groasă.
- Repetă aceeași pași și pentru ciocolata albă folosind uleiul vegetal rămas.
- O altă metodă prin care poți topi ciocolata este cu ajutorul aragazului. Folosește o baie de aburi la foc mediu, cu 3-5 cm de apă în vasul inferior, având grijă să nu atingi vasul superior (eventual folosește un bol rezistent la căldură). Adaugă ciocolata și amestecă frecvent până când începe să se topească. Când s-a topit complet, scoate de pe foc și adaugă restul de bucățele de ciocolată. Continuă să amesteci. Fă același lucru și pentru ciocolata albă și uleiul vegetal rămas.
- Folosind o spatulă, toarnă ciocolata topită pe hârtia de copt astfel încât să formezi un strat de 0,5 cm. Dacă vrei, poți să desenezi cu ajutorul unui cuțit modele nestructurate.
- Presară nucile și semințele de rodie peste ciocolată și apasă ușor pentru a le încorpora în suprafața ciocolatei. Presară câteva firimituri de sare de mare peste blat.
- Pune tava de copt la frigider până când se întărește toată compoziția și apoi rupe-o cu grijă în bucăți.
- Păstrează în frigider, între straturi de hârtie de copt așezate într-un recipient ermetic până la 2 săptămâni.