
Rețetă Cidru de mere condimentat
Acest cidru de mere făcut în casă e foarte ușor de preparat, iar condimentele speciale îmbie întreaga casă în arome delicioase și este o încântare pentru papilele gustative. Și partea cea mai bună e că din această rețetă obții atât cidru de mere, cât și sos de mere!
Mod de preparare Cidru de mere condimentat
- Spală merele și portocalele. Scoate miezul merelor și taie fructele în sferturi.
- Încinge o cratiță mare pentru supă la foc mediu-mic. Adaugă merele și portocalele, apoi pune batoane de scorțișoară, zahăr brun, cuișoare, nucșoară și sare. Acoperă cu apă. Pune capacul.
- Fierbe la foc mic, aproximativ 2,5-3 ore. Odată ce merele s-au înmuiat și compoziția este cu adevărat consistentă și aromată, presează feliile de portocală în cratiță pentru a stoarce sucul și a scoate portocalele rămase. Îndepărtează batoanele de scorțișoară, apoi mărunțește merele cu un zdrobitor de cartofi sau folosește fundul unei căni de măsurare pentru a stoarce sucul și pulpa în exces.
- Toarnă printr-o strecurătoare pulpa și sucul rămas într-un bol mare. Aplatizează bine merele pentru a obține mai mult suc. Servește cidrul imediat sau pune-l la frigider până la 4-5 zile. Pune sosul de mere la frigider pentru 4-5 zile. Savurează.