Rețetă Cidru de mere condimentat

Acest cidru de mere făcut în casă e foarte ușor de preparat, iar condimentele speciale îmbie întreaga casă în arome delicioase și este o încântare pentru papilele gustative. Și partea cea mai bună e că din această rețetă obții atât cidru de mere, cât și sos de mere!

Mod de preparare Cidru de mere condimentat

  1. Spală merele și portocalele. Scoate miezul merelor și taie fructele în sferturi.
  2. Încinge o cratiță mare pentru supă la foc mediu-mic. Adaugă merele și portocalele, apoi pune batoane de scorțișoară, zahăr brun, cuișoare, nucșoară și sare. Acoperă cu apă. Pune capacul.
  3. Fierbe la foc mic, aproximativ 2,5-3 ore. Odată ce merele s-au înmuiat și compoziția este cu adevărat consistentă și aromată, presează feliile de portocală în cratiță pentru a stoarce sucul și a scoate portocalele rămase. Îndepărtează batoanele de scorțișoară, apoi mărunțește merele cu un zdrobitor de cartofi sau folosește fundul unei căni de măsurare pentru a stoarce sucul și pulpa în exces.
  4. Toarnă printr-o strecurătoare pulpa și sucul rămas într-un bol mare. Aplatizează bine merele pentru a obține mai mult suc. Servește cidrul imediat sau pune-l la frigider până la 4-5 zile. Pune sosul de mere la frigider pentru 4-5 zile. Savurează.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!