Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Biscuiți „păianjen” cu caramel și nuci
Cum să transformi ceva înfricoșător într-un treat dulce? Secretul stă în nucile de California caramelizate!
Rețetă propusă de Rebecca Peizer în colaborare cu California Walnuts.
Mod de preparare Biscuiți „păianjen” cu caramel și nuci
- Folosește un cuțit sau o foarfecă pentru a tăia jeleurile de lemn dulce în bucăți de 2,5 cm. Vei avea nevoie de 8 bucăți pentru fiecare păianjen, ceea ce înseamnă un total de 96 de bucăți. Pentru un aspect cât mai real, taie bucățile pe diagonală pentru a forma un capăt ascuțit.
- Preîncălzește cuptorul la 80°C.
- Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune 6 caramele la distanțe egale și adaugă o jumătate de nucă deasupra fiecăreia. Coace în cuptor timp de 3 minute pentru a topi ușor carameaua. Modelează rapid 8 picioare din jeleuri de lemn dulce în părțile laterale, pentru a forma picioarele păianjenului. Repetă pașii cu celelalte caramele și nuci. Lasă să se răcească.
- Între timp, topește ciocolata în cuptorul cu microunde la o temperatură mare, de 3 ori, câte 30 de secunde. Amestecă între reprize sau lasă la bain-marie, apoi toarnă aproximativ 1 linguriță de ciocolată peste nuci. Presară ciocolata și sprinkles negre, apoi lasă să se întărească.