Rețetă Biscuiți „păianjen” cu caramel și nuci

California Walnuts

Cum să transformi ceva înfricoșător într-un treat dulce? Secretul stă în nucile de California caramelizate!

Rețetă propusă de Rebecca Peizer în colaborare cu California Walnuts.

Mod de preparare Biscuiți „păianjen” cu caramel și nuci

  1. Folosește un cuțit sau o foarfecă pentru a tăia jeleurile de lemn dulce în bucăți de 2,5 cm. Vei avea nevoie de 8 bucăți pentru fiecare păianjen, ceea ce înseamnă un total de 96 de bucăți. Pentru un aspect cât mai real, taie bucățile pe diagonală pentru a forma un capăt ascuțit.
  2. Preîncălzește cuptorul la 80°C.
  3. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune 6 caramele la distanțe egale și adaugă o jumătate de nucă deasupra fiecăreia. Coace în cuptor timp de 3 minute pentru a topi ușor carameaua. Modelează rapid 8 picioare din jeleuri de lemn dulce în părțile laterale, pentru a forma picioarele păianjenului. Repetă pașii cu celelalte caramele și nuci. Lasă să se răcească.
  4. Între timp, topește ciocolata în cuptorul cu microunde la o temperatură mare, de 3 ori, câte 30 de secunde. Amestecă între reprize sau lasă la bain-marie, apoi toarnă aproximativ 1 linguriță de ciocolată peste nuci. Presară ciocolata și sprinkles negre, apoi lasă să se întărească.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!