Rețetă Prăjitură cu crumble de migdale și prune de California

Aroma de cardamom și prunele delicioase de California fac ca această prăjitură să fie cu adevărat specială. Ia în calcul că poți varia toppingul crocant, înlocuind migdalele cu nuci sau nuci pecan.

Mod de preparare Prăjitură cu crumble de migdale și prune de California

  1. Încălzește cuptorul la 200°C.
  2. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea, cardamomul și nucșoara. Pune-l deoparte.
  3. Într-un bol mic, amestecă zahărul, făina, cardamomul și nucșoara.
  4. Adaugă untul și amestecă cu o furculiță până când compoziția are textura unor firimituri mai mari. Adaugă migdalele și amestecă, apoi pune-o deoparte.
  5. Într-un bol mic, amestecă laptele, untul topit, oul și esența de migdale.
  6. Adaugă amestecul lichid peste ingredientele uscate, amestecând până când se umezesc, iar apoi adaugă prunele.
  7. Toarnă compoziția într-o tavă de copt pătrată de 22cm, unsă și presărată cu făină, distribuind uniform. Presară deasupra toppingul și coace timp de 25-30 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centru iese curată.
  8. Servește prăjitura cu lângă o cafea fierbinte!

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

 

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!