Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.
Rețetă Fursecuri de vanilie
Sugestia noastră: glazurează cu ciocolată și presară fistic mărunțit. Rețetă recomandată de Marian Bernick.
Mod de preparare Fursecuri de vanilie
- Într-un bol de mixer cu paletă amestecă bine untul cu zahărul pudră.
- Adaugă extractul de vanilie și mixează. La cea mai mică viteză a mixerului, adaugă făina și mărește treptat viteza până când începe să se formeze aluatul.
- Mută aluatul pe un blat presărat cu făină și formează un cerc de 1.5 – 2 cm grosime.
- Acoperă aluatul cu o folie de plastic și lasă la frigider timp de 30 de minute. În acest timp, preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Îndepărtează folia cu grijă, astfel încât aluatul să nu se rupă ulterior. Întinde-l pe o suprafață presărată cu puțină făină, până ajunge la o grosime de aproximativ 0.5 cm.
- Folosind orice formă, taie fursecurile și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor timp de 15-20 de minute, întorcând tava pentru a fi sigur că se vor coace uniform, până devin ușor rumenite.
- Scoate fursecurile din cuptor și lasă-le în tavă timp de 5 minute pentru a se răci.
- După ce s-au răcit complet, le poți depozita într-un recipient cu capac ermetic până la 10 zile.