Rețetă Rață cu grepfrut de Florida

Îmbină gustul delicios al raței cu notele revigorante ale grepfrutului de Florida și te vei bucura de o experiență culinară de neuitat! Inspirată din clasica rețetă Duck à l’Orange, o alegere populară pentru mesele festive din preajma sărbătorilor, această rețetă înlocuiește portocala cu grepfrutul și oferă un twist inedit, plin de savoare.

Rețetă propusă de Florida Grapefruit.

Mod de preparare Rață cu grepfrut de Florida

  1. Așează cartofii dulci pe o tavă de copt și gătește-i în cuptor timp de 40 de minute sau până când devin fragezi în mijloc.
  2. Folosește un cuțit ascuțit pentru a cresta pielea raței în formă de cruce; acest lucru va face ca pielea să devină crocantă în timpul procesului de gătire.
  3. Stropește cu puțin ulei de măsline și condimentează cu sare, piper și coajă de grepfrut.
  4. Așează rața cu pielea în jos într-o tigaie rece, apoi, gătește la foc mediu.
  5. Între timp, taie cepele și grepfrutul.
  6. Încălzește o tigaie medie, adaugă cepele cu puțin ulei de măsline. Asezonează cu un praf de sare și piper.
  7. Gătește cepele timp de 5 minute, până când devin moi. Apoi, adaugă bucățile de grepfrut.
  8. Toarnă ginul și lasă să fiarbă alcoolul timp de 1 minut. Adaugă supa și lasă să fiarbă ușor timp de 5 minute. Finalizează sosul odată cu adăugarea untului. Amestecă.
  9. Gătește rața după preferință: la 55°C temperatură internă pentru medium-rare, la 60°C pentru medium și 70°C pentru well-done.
  10. Este important să lași rața să se odihnească timp de 5 minute pe o farfurie înainte de servire.
  11. Taie cartofii dulci și așează rața deasupra.
  12. Toarnă peste sosul de ceapă și grepfrut de Florida. La final, asezonează cu puțin coriandru și ceapă verde proaspăt tocată.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!