Rețetă Batoane proteice cu nuci, stafide și quinoa

Batoanele proteice cu nuci, stafide și quinoa sunt gustările perfecte pentru o drumeție. Diversitatea ingredientelor – stafidele, semințele de dovleac, migdalele, ovăzul, semințele de in și quinoa – se combină într-un mod delicios, oferind valoarea nutritivă de care ai nevoie.

Mod de preparare Batoane proteice cu nuci, stafide și quinoa

  1. Preîncălzește cuptorul la 80 °C. Tapetează în întregime tava cu hârtie de copt.
  2. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțește stafidele și nuca de cocos în bucăți grosiere, fără a deveni piure. Adaugă amestecul într-un bol mare și lasă-l deoparte.
  3. Mărunțește cerealele, semințele de dovleac și migdalele cu ajutorul unui robot de bucătărie până când acestea sunt bine tocate, fără a deveni piure sau a căpăta o textură lipicioasă.
  4. Într-o tigaie mare adaugă amestecul de cereale și alune, ovăzul, quinoa și semințele de in. Prăjește până când acestea se rumenesc și capătă o aromă specifică. Ia de pe foc și adaugă compoziția în amestecul de stafide.
  5. Topește zahărul în sucul de fructe într-o cratiță, la foc mic, amestecând doar până ce zahărul se dizolvă complet, iar apoi ia de pe foc.
  6. Într-o altă tigaie, la foc mic, topește siropul de arțar, uleiul de cocos și untul de nuci, amestecând astfel încât ingredientele să se omogenizeze. Combină conținutul de suc și zahăr și pe cel de sirop cu amestecul de stafide.
  7. Bate albușurile într-un castron separat până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă albușurile în amestecul de stafide și nuci.
  8. Întinde amestecul uniform în tava pregătită și coace timp de 35-40 de minute, până când se rumenește ușor și capătă o textură fermă. Scoate din cuptor și taie cu grijă în batoane. Lasă să se răcească complet în tavă.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!