Rețetă Bowl Burrito cu fasole neagră

Un bowl burrito are toate ingredientele unui burrito adevărat, mai puțin tortilla. Rețeta cu orez brun și fasole asezonată cu salsa pico de gallo, avocado, coriandru sau smântână se gătește în doar 10 minute, fiind o modalitate perfectă de a folosi alimentele rămase prin frigider. Este rapid, simplu de gătit și delicios!

Mod de preparare Bowl Burrito cu fasole neagră

  1. Adaugă orezul brun și fasolea neagră într-un bol mare, iar deasupra pune salsa pico de gallo (sos proaspăt preparat din legume, fără a necesita gătire).
  2. Te poți opri în acest punct cu rețeta, fiind deja o combinație extrem de delicioasă. Însă, dacă dorești, poți adăuga în plus câteva topping-uri preferate precum avocado, coriandru, smântână și suc proaspăt de lămâie.

Asociere cu vinuri americane

Am putea spune că este un burrito deconstruit, care păstrează prospețimea ingredientelor. Deoarece este un preparat simplu, vegetarian are nevoie de un vin alb care să aducă o bună aciditate, tradusă în prospețime și, eventual, niște arome care să transforme totul într-o experiență mai interesantă.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un chardonnay care se deschide cu arome de vanilie și miere. În gust aduce a mere proaspete, cu note de fructe tropicale și chiar miere. Ușor, cu o bună aciditate, perfect pentru a aduce o simplă salată la rangul de cuisine.

  • Mondavi Napa Valley Chardonnay

    O alegere extrem de bine echilibrată – are cantitatea potrivită de arome de fructe și note de unt, patiserie. Un vin care se poate combina bine cu o mare varietate de alimente, inclusiv acest burrito bowl.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!