Rețetă Churros cu ciocolată și nuci
Bucură-te de o gustare spaniolă populară cu acești churros crocanți presărați cu scorțișoară, zahăr și nuci. Acompaniați de un sos cremos de ciocolată? Curcubeu pe cerul gurii!
Mod de preparare Churros cu ciocolată și nuci
Churros
- Toarnă apă într-o cratiță și adaugă o linguriță de zahăr, unt topit și sare. Amestecă compoziția cu un tel.
- Lasă la fiert amestecul și apoi adaugă făina și nucile tocate.
- Amestecă timp de 2 minute cu o lingură de lemn, până când obții o pastă. Se ia cratița de pe foc și se formează o bilă. Apoi, lasă aluatul de churros să se răcească pentru 5-8 minute.
- În timp ce aluatul se răcește, preîncălzește uleiul într-o tigaie mai mare, la foc mediu.
- Amestecă 2 căni de zahăr cu 1 ½ linguri de scorțișoară măcinată într-un castron larg sau într-o tavă de plăcintă. Pune deoparte amestecul de zahăr cu scorțișoară.
- După ce s-a răcit, aranjează aluatul într-o pungă de patiserie cu un vârf în formă de stea pentru a forma churros. Întinde aluatul pe o tavă. Fiecare churros ar trebui să aibă în jur de 8cm.
- Folosește o scobitoare pentru a străpunge fiecare bucată pe verticală. Astfel permiți aburului să iasă în timpul prăirii.
- Se pun 4 sau 5 churros în uleiul încins și se prăjesc până când devin aurii și crocanți, aproximativ 3 sau 4 minute. Întoarce-i din când în când.
- Se scurg pe prosoape de hârtie. Se trec prin amestecul de zahăr cu scorțișoară și se servesc cu sos de ciocolată fierbinte.
Sos de ciocolată
- Pune într-o oală laptele, scorțișoara și zahărul brun. Lasă la fiert până când dă în clocot.
- Se ia imediat de pe foc și se acoperă cu un capac.
- Adaugă făina și pudra de cacao în vasul cu lapte. Amestecă bine.
- Se reîncălzește la foc mic timp de aproximativ 10-12 minute pentru a obține o consistență mai groasă. Servește fierbinte în căni sau pahare, lângă churros.