Rețetă Brownie fără coacere

Nu te lăsa păcălit de acest brownie fără coacere propus de Becky Sue de la Baking the Goods. Această rețetă este vegană, nu conține gluten și este preparată din ingrediente sănătoase și nutritive. Mai mult decât atât, nici nu ai nevoie să pornești cuptorul!

Rețetă propusă de California Prunes.

Mod de preparare Brownie fără coacere

Brownie

  1. Amestecă făina de migdale, pudra de cacao, pudra de espresso și sarea într-un bol mare.
  2. Adaugă piureul din prune și amestecă bine până se omogenizează.
  3. Cântărește 120g fulgi de ciocolată și pune-i deoparte. Adaugă restul de 165g fulgi de ciocolată și 90g din migdalele tocate în compoziție. Amestecă totul bine.
  4. Pune întreaga compoziție într-o tavă de 20x20 cm sau 23x23 cm, tapetată cu hârtie de copt. Folosește o spatulă pentru a întinde uniform amestecul. Pune apoi încă o foaie de hârtie de copt deasupra și presează bine amestecul în tavă. Ai grijă să-l nivelezi și în colțuri.
  5. Pune tava în congelator pentru a se întări compoziția. Între timp, poți începe să pregătești ganașul.

Ganaș

  1. Adaugă laptele de migdale într-un bol rezistent la căldură și încălzește-l la microunde timp de 45 de secunde sau până devine foarte cald. Alternativ, poți să-l încălzești într-o cratiță mică, până începe să fiarbă ușor.
  2. Toarnă laptele de migdale cald peste fulgii de ciocolată și acoperă ușor cu un capac sau folie. Lasă să stea 2 minute, astfel încât ciocolata să se topească.
  3. Adaugă sare de mare fină și ulei de cocos topit. Amestecă bine până când obții o compoziție netedă. Dacă ciocolata nu s-a topit complet, încălzește din nou în microunde, câte 15 secunde pe rând, până când se amestecă ușor.
  4. Adaugă zahărul pudră și amestecă până obții o glazură fină.
  5. Scoate tava cu brownies din congelator și îndepărtează hârtia de copt. Toarnă ganașul de ciocolată peste brownies și folosește o spatulă pentru a-l întinde uniform.
  6. Presară migdalele rămase și fulgii de sare de mare deasupra ganașului.
  7. Pune tava în frigider și lasă să se întărească timp de cel puțin 1-2 ore. După ce s-a întărit, taie prăjitura în 36 de bucățele mici.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!