Rețetă Rulouri cu scorțișoară, nuci pecan caramelizate și cremă de brânză

Hayatteria

Pune-ți creativitatea în practică, pornind de la un singur ingredient: nucile pecan! Pune-le la copt, mixează, adaugă-le în rulourile cu scorțișoară alături de unt și zahăr și servește cu alte nuci pecan caramelizate zdrobite deasupra. Un fel de Pecan Madness, cu alte cuvinte!

Rețetă propusă de Hayatteria

Mod de preparare Rulouri cu scorțișoară, nuci pecan caramelizate și cremă de brânză

Aluat

  1. Amestecă laptele călduț împreună cu drojdia, 1 linguriță de zahăr și lasă deoparte 10 minute până se activează drojdia. După 10 minute amestecă cu untul topit și gălbenușul de ou.
  2. Amestecă făina cu sarea, apoi adaugă compoziția lichidă rezultată mai devreme și frământă până se obține un aluat elastic (5 minute la robot sau 10 minute la mână). Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină.
  3. Pune aluatul într-un bol și acoperă cu folie alimentară. Lasă la dospit (la temperatura camerei) aproximativ 2 ore sau până se dublează în volum.

Umplutură

  1. Între timp poți face umplutura. Amestecă untul moale împreună cu zahărul brun, zahărul alb și scorțișoara. Coace nucile pecan 10 minute la cuptor (170 de grade), apoi mixează până obții bucățele mai mici.
  2. După ce a dospit aluatul, răstoarnă-l pe blatul de lucru bine înfăinat. Întinde cu ajutorul unui sucitor în formă dreptunghiulară, apoi pune umplutura și întinde în mod egal pe toată suprafața aluatului. Adaugă nucile pecan coapte.
  3. Ruleaza aluatul și taie în 10-12 rulouri pe care le pui într-o tava unsă cu unt. Mai lasă la dospit (acoperite cu folie alimentară) pentru încă 30 de minute. Coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (până se rumenesc).

Pecan Brittle

  1. Între timp poți pregăti nucile pecan caramelizate. Pune zahărul împreună cu apa în tigaie la foc mic, iar când acesta este complet topit și are o culoare maronie adaugă nucile pecan.
  2. Imediat după răstoarnă nucile pe o tavă cu hârtie de copt, apoi adaugă fulgii de sare. Zahărul topit ajunge la o temperatură destul de mare, așa că nu atinge deloc compoziția pentru următoarele 10 minute. După jumătate de oră poți zdrobi nucile sau le poți mixa într-un blender.

Topping

  1. Pentru topping, mixează bine untul împreună cu crema de brânză, apoi adaugă laptele. Când ai obținut o compoziție omogenă poți adăuga zahărul pudră și lapte la nevoie.
  2. Scoate rulourile cu scorțișoară din cuptor și lasă 5 minute la răcit, apoi toarnă topping-ul peste și nucile pecan caramelizate. Se servesc calde.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online FreshfulDriedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe