Rețetă Sandwich cu pere, șuncă afumată și rucola

Acest sandwich combină o multitudine de arome: de la dulce, la condimentat și afumat. Crema de brânză și perele coapte sunt un duo plin de savoare, iar cașcavalul completează perfect aroma dulce a perelor SUA.

Mod de preparare Sandwich cu pere, șuncă afumată și rucola

 1. Spală para din soiul ales, cu mențiunea că Bartlett și Anjou sunt cele mai potrivite pentru această rețetă. Para trebuie să fie coaptă, dar încă destul de fermă. Perele moi nu sunt recomandate pentru această rețetă.
 2. Topește untul într-o cratiță la foc mic. Odată topit, amestecă zahărul brun până se dizolvă.
 3. Pune para în poziție verticală și taie 4 felii centrale (pe lungime, fiecare de aproximativ 6 mm grosime). Îndepărtează semințele.
 4. Pune în tigaie cele 4 felii de pere împreună cu untul și zahărul. Călește la foc mic-mediu, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Reglează focul după caz, pentru a preveni arderea. Perele vor deveni fragede atunci când sunt gata, însă trebuie să-și păstreze forma și să nu se sfărâme. Ia tigaia de pe foc și pune-o deoparte.
 5. Pune crema de brânză și rozmarinul tocat într-un castron mic. Ia o lingură din amestecul de unt topit și zahăr din tigaie. Adaug-o în crema de brânză. Folosește o furculiță, pisează și amestecă până la omogenizare.
 6. Prăjește ușor cele 4 felii de pâine fără gluten. Așază-le pe blatul de lucru.
 7. Întinde uniform amestecul de cremă de brânză pe cele 4 felii de pâine prăjită. Distribuie uniform frunzele de rucola peste fiecare felie.
 8. Împăturește fiecare dintre cele 4 felii de șuncă în jumătate. În cazul în care grosimea feliilor de șuncă variază, ajustează-le astfel încât să fie egale. Pune câte o felie de șuncă peste rucola. Folosind o spatulă, transferați para prăjită din tigaie și puneți-o deasupra fiecărui sandwich.
 9. Puneți migdalele pe o suprafață tare. Așază lama unui cuțit lat peste ele și exercită o presiune pe partea plată a acesteia, astfel încât să zdrobești migdalele. Poți zdrobi 2-3 migdale deodată. Asigură-te că folosești migdale prăjite și sărate (sunt mult mai ușor de zdrobit).
 10. Presară uniform migdalele zdrobite peste pere. Adaugă 3-4 merișoare uscate deasupra.

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

 

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un sandwich care poate beneficia de asocierea cu un pahar de vin alb, care să sublinieze aromele de pere. Dacă este și ușor baricat, aduce un plus de gust care se potrivește de minune cu șunca și migdalele.

 • Beringer California Chardonnay

  Pentru un sandwich vom alege un vin lejer, ușor de înțeles și cu un raport calitate-preț excelent. Beringer are un bun echilibru și o aciditate care nu domină aromele de citrice, pere și mere verzi. Detectăm în gust și ceva note untoase și vanilate, care se potrivesc perfect cu crema de brânză. La final aroma ușor tropicală pune în valoare perele din sandwich.

 • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

  Citric, proaspăt, cu arome de pere și ananas, un vin gata să te cucerească prin echilibru discret. Finalul aduce aminte de lime și echilibrează bine grăsimea din brânză, în timp ce aromele scot în evidență perele din sandwich.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!