Rețetă Burger cu file de cod negru de Alaska

Alaska Seafood

Pregăteşte-te să te lași surprins de gustul unic al burgerului preparat cu cod suculent de Alaska, care te va cuceri încă de la prima mușcătură. Împreună cu un sos acrișor și rucola, această rețetă oferă o explozie de arome proaspete și revigorante direct din ocean.

Rețetă propusă de Alaska Seafood.

Mod de preparare Burger cu file de cod negru de Alaska

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C (150°C cuptor cu convecție) și acoperă tava cu hârtie de copt și felii de bacon, apoi coace în cuptor aproximativ 10-12 minute până devin crocante.
  2. Pentru sosul pesto, taie roșiile uscate în bucăți mici. Curăță usturoiul și toacă-l împreună cu ardeiul. Amestecă totul cu uleiul obținut de la roșii și jumătate din uleiul de măsline, apoi asezonează cu sare și piper.
  3. Curăță rucola, spal-o și usuc-o bine. Clătește roșia cu apă rece și tai-o sub formă de felii.
  4. Clătește fileurile de cod de Alaska cu apă rece, usucă-le bine și prăjește-le într-o tigaie antiaderentă în care ai adăugat în prealabil uleiul de măsline rămas. Gătește timp de 2-3 minute pe fiecare parte, apoi adaugă sare, piper și cimbru.
  5. Prăjește jumătățile de chifle pe partea tăiată într-o tigaie mare, fără grăsime, apoi unge-le cu pesto și adaugă peste ele fileul de pește, feliile de roșii, rucola și bacon pentru a prepara burgerii.

Caută codul de Alaska la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!