Rețetă Guacamole cu prune uscate de California

Jackie Newgent

O rețetă unică de guacamole ce combină două ingrediente pline de savoare: avocado cremos și prune de California.

Rețetă propusă de Jackie Newgent.

Mod de preparare Guacamole cu prune uscate de California

  1. Într-o cratiță mică adaugă prunele tăiate cubulețe, sucul de prune și o lingură din sucul de lime. Adu la fierbere, la foc mediu. Lasă să fiarbă până când prunele se înmoaie și devin suculente, aproximativ 5 minute.
  2. Scurge prunele printr-o strecurătoare cu plasă și lasă-le să se scurgă complet în strecurătoare cel puțin 15 minute, până se răcesc. Păstrează sucul rămas pentru un alt preparat la care vei avea nevoie.
  3. Într-un bol de dimensiune medie, adaugă avocadoul, ceapa, ardeiul jalapeño, coriandrul, usturoiul (dacă vrei să adaugi), sarea, chimionul și 1 ½ lingură din sucul de lime rămas. Amestecă ușor (fără a zdrobi avocadoul), până când se omogenizează.
  4. Adaugă prunele și amestecă ușor până se combină ingredientele. Asezonează cu condimente și servește.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă fusion care poate beneficia de o asociere cu un vin alb intens și cu corp bine definit sau cu un roșu delicat, după gust.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir

    Deși guacamole se potrivește în general cu un vin alb cu aciditate bună, prunele uscate de California îl duc în altă ligă în care un Pinot Noir care are arome similare devine o asociere plăcută. Cu un corp ușor și delicat și o aciditate mai ridicată, acest Pinot noir este un vin de vară.

  • Copain Touse Ensemble Chardonnay

    Un vin crocant și acid. Caracter de măr galben și o ușoară nuanță de unt și nuci alături de un nas de vanilie și ananas. Arome de lămâie, pere și lime în continuare, perfecte pentru a echilibra gustul de guacamole.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!