Rețetă Budincă din focaccia cu ciuperci sălbatice și brânză de capră
Această budincă delicioasă și cremoasă, pe bază de focaccia, reprezintă o garnitură irezistibilă pentru puiul la cuptor și ar putea deveni cu ușurință o nouă tradiție pe mesele de sărbători. Rețeta este perfectă pentru 4-6 persoane și se potrivește de minune cu un vin alb, precum un Chardonnay de California, sau un vin roșu, cum ar fi un Pinot Noir din aceeași zonă.
Rețetă propusă de California Wines.
Mod de preparare Budincă din focaccia cu ciuperci sălbatice și brânză de capră
- Preîncălzește cuptorul la 190°C. Cu ajutorul unei lingurițe de unt, unge fundul și părțile laterale ale unui vas pentru copt de 2l. Un vas oval de aproximativ 33 x 20 x 4 cm este ideal.
- Toarnă 1 lingură și jumătate de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugă ciupercile. Nu le amesteca timp de 30 de secunde pentru a permite ciupercilor să se rumenească pe o parte. Apoi condimentează cu sare și piper și continuă să gătești. Amestecă ocazional, până când ciupercile sunt frumos rumenite și fragede, aproximativ 3 minute. Ajustează focul dacă este necesar pentru a preveni arderea. Pune-le deoparte pe o farfurie.
- Lasă tigaia să se răcească ușor, apoi adaugă restul de 1 lingură și jumătate de ulei de măsline și lasă focul la mediu-mic. Adaugă ceapa, usturoiul și ierburile de Provence. Sotează până când ceapa devine moale, 5-10 minute.
- Într-un bol mare, combină focaccia, ciupercile și amestecul de ceapă și usturoi sotate. Adaugă brânza de capră în bucățele mici. Amestecă ușor cu o spatulă.
- Într-un bol, bate împreună ouăle, laptele, 1 linguriță de sare și piperul negru. Toarnă totul peste compoziția de pâine și amestecă ușor cu o spatulă. Lasă deoparte timp de 15 minute. Amestecă o dată sau de două ori pentru ca pâinea să absoarbă o parte din lichid.
- Transferă în vasul pregătit pentru copt și unge suprafața cu restul de 1 linguriță de unt. Coace până când se umflă, se colorează frumos la suprafață și este fermă la atingere, aproximativ 35 de minute. Lasă să se răcească 15 minute înainte de servire.