Rețetă Cartofi wedges cu sos de merișoare

Acest sos homemade combină aroma dulce a merișoarelor SUA cu cea ușor picantă a curry-ului. Un amestec de arome cu influențe din bucătăria indiană pentru un sos tip BBQ. Cartofii wedges sunt alăturarea perfectă, fiind totodată potrivit atât pentru carnea roșie, cât și pentru cea de pui.

Mod de preparare Cartofi wedges cu sos de merișoare

  1. Spală bine cartofii și taie-i în felii subțiri. Încinge uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă și prăjește feliile de cartofi aproximativ 15 minute pe ambele părți, întorcându-i din când în când. Asezonează cu sare și piper.
  2. Curăță, clătește și taie mărunt ceapa. Taie merișoarele. Amestecă sosul de chili cu ketchup, curry, merișoare și ceapă verde. Servește cu felii de cartofi. Sugestie: pentru un BBQ party, taie cartofii felii, unge-i cu ulei și coace-i deasupra grătarului.

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Aromele dulci-acrișoare ne inspiră la alegerea unui vin cu mult fruct, iar notele de BBQ ne sugerează că poate fi și ceva învechit în butoaie bine arse. Există un vin care îndeplinește perfect aceste cerințe.

  • The Federalist Cabernet Bourbon Barrel Aged

    Aromele de BBQ din sos o să fie potențate frumos de acest Cabernet care se deschide cu fructe negre, gem și migdale, totul pe un fundal de lemn afumat. Pentru că acești cartofi sunt o garnitură minunată pentru un steak sau coaste glazurate, vinul este ales cu aceste feluri principale în gând.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!