
Rețetă Jambalaya vegană cu orez brun, fasole albă black eye și varză Collards

Bucură-te de această rețetă vegană și vegetariană a unui preparat clasic! Ingredientele care nu pot lipsi din acest preparat sunt orezul brun, fasolea black eye, varza collards și o varietate de condimente.
Rețetă propusă de U.S. Rice.
Rețeta aparține lui Phoebe Lapine, dezvoltată în parteneriat cu TheFeedFeed.
Mod de preparare Jambalaya vegană cu orez brun, fasole albă black eye și varză Collards
- Adaugă 2 linguri de ulei de măsline într-o oală mare și lasă la foc mediu spre mare. Adaugă apoi frunzele de varză și călește-le aproximativ 5 minute, până când se înmoaie și devin moi. Condimentează cu sare și piper, apoi pune compoziția într-o farfurie.
- Adaugă restul de ulei de măsline împreună cu ceapa, ardeiul gras și țelina. Călește-le până devin moi, aproximativ 5 minute. Adaugă jalapeño , usturoi, boia afumată, boia, chimion, ardei iute și sare. Gătește încă 2 minute, până când se îmbină toate ingredientele, apoi adaugă roșiile, frunzele de dafin și cimbrul. Așteaptă să dea în clocot și lasă amestecul de roșii să se îngroașe ușor.
- Toarnă supa, mazărea neagră și orezul brun. Lasă să dea în clocot, acoperă parțial și redu focul la mediu-mic. Lasă să fiarbă timp de 35 de minute. Amestecă din când în când, până când mazărea și orezul cresc în volum, dar încă au o consistență fermă. Acoperă oala complet și continuă să gătești la foc mic până când devin moi, dar nu sfărâmicioase, și tot lichidul a fost absorbit, încă 20 de minute.
- Încorporează frunzele de varză și jumătate din ceapa verde. Acoperă și gătește până când orezul a absorbit tot lichidul și legumele sunt moi, cam 10 minute în plus. Îndepărtează de pe foc.
- Condimentează cu pătrunjel, restul de ceapă verde și servește cald.